Στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκε το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας

Οι τεταμένες σχέσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη και η άγρια διαμάχη μέσα από sms συνδέονται με τους θανάτους των τριών παιδιών, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη.

«Παίρνουμε μια ιδέα από το κλίμα μέσα στο οποίο μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά και ουσιαστικά βλέπουμε πως οδηγήθηκαν και τα τρία στο θάνατο χωρίς όμως να ξέρουμε τι έχει γίνει με τα δύο πρώτα. Υποθέτουμε, όμως ότι το πιθανότερο να αφορά σε ανθρωποκτονία και στα τρία παιδιά. Πρέπει να διερευνήσουμε τους μηχανισμούς θανάτου των δύο πρώτων παιδιών. Η δουλειά των ιατροδικαστών θα είναι δύσκολη» είπε ο κ. Γαλεντέρης.

Λίγες ημέρες μετά το θάνατο της Ίριδας, το ζευγάρι συνέχιζε να διακπληκτίζεται αλλά αυτή τη φορά για οικονομικούς λόγους. Η Ρούλα κατηγορούσε τον Μάνο ότι χρησιμοποιούσε τους θανάτους των παιδιών τους για την προσωπική και επαγγελματική του προβολή. Χωρίς παζάρια και με μετρητά απο τη σύνταξη της σπιτονοικοκυράς πλήρωσε για τη μηχανή του ο Μάνος Δασκαλάκης, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, δείχνοντας ότι έχει μεγάλη οικονομική άνεση.

«Ήθελα να πουλήσω τη μηχανή μου γιατί ήταν παλιά. Ήταν σε καλή κατάσταση και είχα βάλει αγγελία ότι την πουλάω 2000 ευρώ» είπε ο ιδιοκτήτης της μηχανής.

Φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας εντοπίστηκε στο Καραμανδάνειο

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, βρέθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας, το οποίο αποτελεί πολύτιμο στοιχείο και θα δώσει πληροφορίες για τις ουσίες που είχαν χορηγηθεί στον οργανισμό του κοριτσιού.

«Είμαι σίγουρος ότι (το περιεχόμενο) θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

«Ανάλογα με τον λόγο για το οποίο ελήφθη το αίμα της Τζωρτζίνας, θα φανεί εάν είναι κατάλληλο ή όχι» για να λύσει το παζλ του θανάτου της, συνέχισε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι είναι πολύ πιθανό το αίμα να έχει συντηρηθεί σωστά και έτσι οι τοξικολόγοι να μπορέσουν να αντλήσουν στοιχεία για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατό της.

Το παράδοξο της υπόθεσης, ωστόσο, είναι ότι η ύπαρξη του φιαλιδίου έγινε γνωστή μόλις τώρα, μήνες μετά τη γνωστοποίηση της είδησης που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Η εξήγηση που δίνει σε αυτό το σημείο ο κ. Λέων είναι ότι «δεν είναι απαραίτητα ένα αρνητικό γεγονός, καθώς στην αρχή της υπόθεσης ήταν λίγοι εκείνοι που επιθυμούσαν να μιλήσουν ανοιχτά».

«Το γεγονός ότι η υπόθεση έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, σημαίνει ότι το νοσοκομείο ερεύνησε τις αποθήκες του για να δει εάν υπάρχει βιολογικό υλικό που μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες, και έτσι εντόπισε το φιαλίδιο».

Όπως έγινε γνωστό, τις προηγούμενες ώρες, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας βρέθηκε φιαλίδιο με αίμα της μικρής Τζωρτζίνας, το οποίο αναμένεται να ρίξει «φως» στα αίτια της ανεξήγητης επιδείνωσης στην υγεία του κοριτσιού. Πρόκειται για αίμα το οποίο είχε ληφθεί πριν από την πρώτη ανακοπή που υπέστη η άτυχη 9χρονη.

Όπως μετέδωσε η Κέλλυ Χεινοπώρου στο «Πρωινό», το φιαλίδιο με το αίμα μεταφέρθηκε, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, από την Πάτρα, μέσα σε ψυγείο, στην ΓΑΔΑ, μετά από αίτημα της Χαράς Σπηλιοπούλου, που είναι πραγματογνώμονας που έχει ορίσει η 18η Ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση θανάτου του κοριτσιού.

Μάλιστα, η μεταφορά γίνεται με συμβατικό όχημα της Αστυνομίας και αστυνομικούς με πολιτικά να συνοδεύουν το όχημα ειδικών προδιαγραφών με το οποίο μεταφέρθηκε το φιαλίδιο στην Αθήνα.

Η Πισπιρίγκου φέρεται να τηλεφωνούσε συχνά στους ιατροδικαστές για τη Μαλένα

Η 33χρονη κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται να έθετε συνεχώς ερωτήματα στους ιατροδικαστές για τον θάνατο της Μαλένας. Από τα SMS του ζεύγους Δασκαλάκη, τα οποία έχουν βγει στη δημοσιότητα, η 33χρονη τηλεφωνούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους ιατροδικαστές που ασχολούνταν με τον θάνατο της Μαλένας και τους ρωτούσε τι είχε συμβεί στην κόρη της.

Αν και ορισμένοι από τους ειδικούς διέψευσαν τέτοιες επικοινωνίες, το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της 33χρονης. Μάλιστα, ένας από τους ιατροδικαστές φαίνεται να της είπε: «μόνο ο Θεός ξέρει τι έχει συμβεί στην κόρη σου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα τηλεφωνήματα σταμάτησαν όταν βγήκε η νεφρική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου της μικρής. Σχετικά με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και για τα τρία παιδιά που αναμένονται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αυτά θα βγουν σε 15 – 20 ημέρες. Στην περίπτωση που γίνει εκταφή της Τζωρτζίνας και ληφθούν τρίχες, θα χρειαστούν επιπλέον 20 μέρες για τα αποτελέσματα.