Πάτρα: «Σπάει» τη σιωπή της για τον Μάνο η συμβολαιογράφος που συνέταξε το πληρεξούσιο της σπιτονοικοκυράς

«Εμπιστεύεσαι έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις;»

Πάτρα: «Σπάει» τη σιωπή της για τον Μάνο η συμβολαιογράφος που συνέταξε το πληρεξούσιο της σπιτονοικοκυράς

Η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού από την Πάτρα, είχε μιλήσει με τη συμβολαιογράφο όταν η τελευταία κλήθηκε από τον Μάνο Δασκαλάκη, για να συντάξει το πληρεξούσιο.

Η τελευταία την ρώτησε γιατί δεν κάνει εξουσιοδότηση σε κάποιον στενό συγγενή της και για ποιο λόγο εμπιστεύεται έναν άγνωστο, όπως της είπε. Η σπιτονοικοκυρά που τελικά πέθανε το 2020, έδωσε τις δικές της απαντήσεις.

Ηταν 2017 όταν η Ευγενία Κούτρα, η σπιτονοικοκυρά του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, εισήχθη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών. Τα προβλήματα λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας, από την οποία έπασχε, είχαν αρχίσει να κάνουν έντονα την εμφάνισή τους.

Στις 8 Μαρτίου 2017 στην 66χρονη, τότε γυναίκα, είχαν γίνει δύο αξονικές και μια μαγνητική τομογραφία και είχαν «δείξει» πολλαπλές βλάβες στον εγκέφαλο, που θεωρήθηκε πως προέρχονταν από μικρά εγκεφαλικά επεισόδια που υπέστη.

Η Ευγενία Κούτρα είχε χάσει ήδη τον άνδρα της από ανακοπή καρδιάς και διέμενε μόνη στον δεύτερο όροφο του οικήματος της οδού Μπιζανίου 27 στην Πάτρα.

Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου και νοσηλεύτηκε στην Παθολογική Κλινική, στο ισόγειο της διώροφης κατοικίας διέμενε πλέον η οικογένεια Δασκαλάκη.

Ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου η Ευγενία Κούτρα ζήτησε από τον Μάνο Δασκαλάκη και την Ρούλα Πισπιρίγκου να βρουν έναν συμβολαιογράφο. Πράγματι βρήκαν μια συμβολαιογράφο που μετέβη στο νοσηλευτήριο και συναντήθηκε με την σπιτονοικοκυρά.

Όπως ανέφερε η συμβολαιογράφος, η 66χρονη γυναίκα της ζήτησε να συντάξει ένα πληρεξούσιο, καθώς όπως της αποκάλυψε εξαιτίας της κατάστασής της, δεν μπορούσε να μετακινηθεί, ούτε καν για να μπορέσει να εισπράξει την συνταξή της και χρειαζόταν χρήματα.

Αμέσως η συμβολαιογράφος ρώτησε γιατί ήθελε να έχει ως πληρεξούσιό της, τον Μάνο Δασκαλάκη και δεν αναλάμβανε κάποιος από τους συγγενείς της, τις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Όπως υποστήριξε η Ευγενία Κούτρα δεν είχε στενούς συγγενείς και όσοι υπήρχαν δεν διατηρούσαν καμιά σχέση μαζί της. Επομένως δεν θα μπορούσε να τους αναθέσει το οτιδήποτε.

«Εμπιστεύεσαι έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις;» ήταν η αυθόρμητη ερώτηση της συμβολαιογράφου.

Για να λάβει την αποστομωτική απάντηση πως δεν τον εμπιστευόταν ιδιαίτερα, αλλά δεν είχε καμιά επιλογή και το να τον ορίσει πληρεξούσιο ήταν για εκείνη μονόδρομος. Χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γιατί τον αντιμετώπιζε με επιφύλαξη!

Όπως είπε η συμβολαιογράφος, στο πληρεξούσιο είχε συμπεριλάβει τη δυνατότητα του Μάνου Δασκαλάκη να εισπράττει την σύνταξή της και να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι κοινοφελών οργανισμών, χωρίς να έχει άλλη δυνατότητα, αγοροπωλησιών κλπ.

Μάλιστα η Ευγενία Κούτρα κατά τη διάρκεια της συνομιλίας της με την συμβολαιογράφο, που σήμερα έχει φύγει από την Πάτρα και διαμένει σε άλλη πόλη, είχε αποκαλύψει την μεγάλη αδυναμία που έτρεφε για την μικρή Τζωρτζίνα.

«Θέλω να της γράψω το σπίτι της οδού Μπιζανίου, που μένει η οικογένεια», ανέφερε στην συμβολαιογράφο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ευγενία Κούτρα κατέληξε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, σε ηλικία 69 ετών, χωρίς να έχει προχωρήσει σε άλλη συμβολαιογραφική πράξη…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.