Συνελήφθη η Ρ.Πισπιρίγκου – Κατηγορείται ότι δολοφόνησε την Τζωρτζίνα με ουσία που χορηγείται σε ζώα! (upd)

Η ουσία κεταμίνη υπάρχει και στα χάπια βιασμού

Συνελήφθη η Ρ.Πισπιρίγκου – Κατηγορείται ότι δολοφόνησε την Τζωρτζίνα με ουσία που χορηγείται σε ζώα! (upd)

Οι εξελίξεις στο «θρίλερ» της Πάτρας είναι ραγδαίες. Η «μάνα» των τριών κοριτσιών που έχασαν με αιφνίδιο τρόπο τη ζωή τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, συνελήφθη με την κατηγορία δολοφονίας του ίδιου της του παιδιού που έφερε στη ζωή.

Η ίδια οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ με την κατηγορία της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας και μάλιστα με την κατηγορίας της δολοφονίας με πρόθεση, μετά από την έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Φρίκη προκαλεί ότι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας και μάλιστα με την χρήση ουσίας που χορηγείται σε ζώα ή χάπια βιασμού, την κεταμίνη!

Η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, δυνάμει εντάλματος που εκδόθηκε  εναντίον της και αφορά στο θάνατο της Τζωρτζίνας.

Το ένταλμα σύλληψης αφορά μόνο τη μητέρα και όχι τον πατέρα.

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η οποία αφού τη μελέτησε άσκησε τη δίωξη.

Έξω από το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα έχει μαζευτεί από νωρίς με το που έγινε γνωστή η σύλληψη πλήθος οργισμένων πολιτών που ζητούν «θάνατο».

Στη δικογραφία υπάρχουν αποκαλυπτικές καταθέσεις γιατρών της Τζωρτζίνας, οι οποίοι είπαν πως ουδέποτε χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση τη χορήγηση της ουσίας.

Την υπόθεση χειρίζεται ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η δικογραφία για τα δύο άλλα παιδιά θα συγχωνευτεί και θα ακολουθήσει.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον ανακριτή με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Οι τοξικολογικές εξετάσεις

Η δίωξη ασκήθηκε καθώς στις τοξικολογικές εξετάσεις βρέθηκε ουσία που δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή. Πρόκειται για την ουσία κεταμίνη, ένα πολύ ισχυρό αναισθητικό που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική, βρίσκεται ωστόσο και στο χάπι βιασμού.

«Μια μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά» ανέφερε σχετικά ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, μιλώντας στην εκπομπή.
Η κεταμίνη είναι ένα ταχείας δράσης γενικό αναισθητικό, που μπλοκάρει τους υποδοχείς NMDA (N-methyl d-aspartate) και μπορεί να αλληλεπιδρά με τους υποδοχείς σίγμα. Μπορεί να ληφθεί είτε από τη μύτη είτε από το στόμα και κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή ως λευκή σκόνη. Σε μικρές δόσεις, μπορεί να χορηγηθεί και ως αντικαταθλιπτικό.

Κατά πληροφορίες, η κεταμίνη χρησιμοποιείται ως αναισθητικό από κτηνιάτρους στα χειρουργεία ζώων, κυρίως σε γάτες. Πρόκειται για ουσία που δεν μπορεί να βρει κανείς στο φαρμακείο, αλλά σε κτηνιατρικές φαρμακαποθήκες, οι οποίες συνήθως δεν ζητούν συνταγή, για να την χορηγήσουν.

Η ουσία κεταμίνη μπορεί επίσης να χορηγηθεί ενδομυϊκά και όχι ενδοφλέβια.

Η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς. Τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης.

Άρα, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Είναι δεδομένο πως το επόμενο διάστημα στην δικογραφία του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας θα συνενωθούν και οι δύο άλλες δικογραφίες που αφορούν τους θανάτους των αδελφών της, της 3χρονης Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε ή αύριο αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τη ΓΑΔΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν έδινε συνέντευξη με τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.