Πόρισμα-«φωτιά» του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 2χρονου κοριτσιού: «Το παραλάβαμε νεκρό-Είχε ανοικτά τα μάτια του»

«Δεν υπήρχε ούτε αναισθησιολόγος στο Καραμανδάνιο»

Πόρισμα-«φωτιά» του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 2χρονου κοριτσιού: «Το παραλάβαμε νεκρό-Είχε ανοικτά τα μάτια του»

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης για την οικογένεια της 2χρονης που έσβησε σε νοσοκομείο της Πάτρας, με τον θάνατο της να έχει προκαλέσει σοκ. 

Το κοριτσάκι, που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, μεταφέρθηκε από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στη ΜΕΘ του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης, αναφέρει πως το αίτιο θανάτου του μικρού κοριτσιού είναι προς το παρόν απροσδιόριστο και αναμένονται τα αποτελέσματα των υπολοίπων εξετάσεων που έγιναν, καθώς και των αποτελεσμάτων μέσω της εξέτασης ιστών με μικροσκόπιο.

Σύμφωνα πάντως με τον ιατροδικαστή δεν υπάρχουν κακώσεις στο παιδί, ούτε όμως «πύκνωση πνεύμονα που να παραπέμπει σε πρόβλημα από τον κορωνοϊό».

«Δεν υπήρχε ούτε αναισθησιολόγος στο Καραμανδάνιο»

Οπως λέει ο πατέρας του παιδιού, εκεί ενημερώθηκε από τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέα Ηλιάδη, ότι παρέλαβαν το παιδί εγκεφαλικά νεκρό.

«Το παιδί έπρεπε να διασωληνωθεί πολύ νωρίτερα. Στο νοσοκομείο του Καραμανδάνειου δεν υπήρχε αναισθησιολόγος. Ενώ υπήρχε στην εφημερία, στο νοσοκομείο δεν υπήρχε. Εγώ είδα με τα μάτια μου 10:20 με 10:30 περίπου να έρχεται το ΕΚΑΒ να παραλάβει το παιδί.

Είδα τους διασώστες του ΕΚΑΒ να τρέχουν πάνω στο δωμάτιο για να παραλάβουν το παιδί και μετέπειτα είδαμε μια καθυστέρηση περίπου μισής ώρας γιατί το παιδί δεν είχε διασωληνωθεί.

Ήταν ανοιχτά τα ματάκια του, είχε μια δυσλειτουργία, δεν μπορούσε να κουνήσει χεράκια ποδαράκια, υποθέσαμε πως είναι από την εξάντληση. Το δικό μας παιδί έφυγε, αλλά να μην φύγουν τα επόμενα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως οι γονείς του παιδιού έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.