ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πέλλα: Ηλικιωμένος έστησε ενέδρα σε απατεώνες που του ζητούσαν 15.000 ευρώ

Επρόκειτο για τη σπείρα που τηλεφωνεί σε ηλικιωμένους και ζητά χρήματα για το χειρουργείο αγαπημένου τους προσώπου

Πέλλα: Ηλικιωμένος έστησε ενέδρα σε απατεώνες που του ζητούσαν 15.000 ευρώ

Ένας ηλικιωμένος έγινε στόχος σπείρας αλλά κατάφερε, σε συνεργασία με την αστυνομία, να τους παγιδεύσει και να τους περαστούν χειροπέδες.

Η γνωστή σπείρα που τηλεφωνεί σε ηλικιωμένους και τους ζητά χρήματα προκειμένου να κάνει χειρουργείο κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο έβαλε στόχο τον λάθος άνθρωπο.

Ο 86χρονος άνδρας είχε μιλήσει με το παιδί του το απόγευμα της Τρίτης, μόλις λίγα λεπτά πριν δεχθεί τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που παρίστανε τον γιατρό και του ζήτησε 15.000 ευρώ, δήθεν για να χειρουργηθεί η κόρη του που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα. Μάλιστα, στο βάθος ακουγόταν μια γυναίκα συνεργός τους που παρίστανε την κόρη του και του ζητούσε βοήθεια.

Ο ηλικιωμένος προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει και έδωσε ραντεβού με τους επίδοξους παραλήπτες των χρημάτων. Ωστόσο, ειδοποίησε την Ασφάλεια Πέλλας και οι αστυνομικοί έστησαν ενέδρα. Μόλις εμφανίστηκαν οι δύο Βούλγαροι ηλικίας 43 και 24 χρόνων που θα παραλάμβαναν τα χρήματα στο σπίτι του στην περιοχή Καρυώτισσα, τους πέρασαν χειροπέδες και κατέσχεσαν δυο κινητά τηλέφωνα και το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πέλλας που τους άσκησε δίωξη για εγκληματική οργάνωση και απάτη, με την προανάκριση να συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί τους και να εξακριβωθεί αν έχουν εξαπατήσει και άλλους ηλικιωμένους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν από λίγες ημέρες, θύμα αντίστοιχης απάτης είχε πέσει μία 60χρονη γυναίκα στα Τρίκαλα, η οποία έδωσε ένα σεβαστό ποσό στους απατεώνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.