Περιοδεία του διοικητή της CIA σε Έβρο και Αλεξανδρούπολη – Ουκρανός και Μολδαβός πρεσβευτής στην Αλεξανδρούπολη

Ενώ η «υπηρεσιακή» ασχολείται με τους μουσουλμάνους αλλοδαπούς τον Έβρο

Περιοδεία του διοικητή  της CIA σε  Έβρο και Αλεξανδρούπολη – Ουκρανός και Μολδαβός πρεσβευτής στην Αλεξανδρούπολη

Στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο ο διοικητής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών (CIA) William Burns την Πέμπτη (2/6_ και την Παρασκευή (3/6) χωρίς να συνοδεύεται από κάποιο Έλληνα επίσημο ενώ η ΕΛ.ΑΣ δήλωνε άγνοια για την παρουσία του στην περιοχή!

O Burns βρέθηκε στον Έβρο κάτω από απόλυτη μυστικότητα παράλληλα με την παρουσία του Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη, αλλά και των πρέσβεων Ουκρανίας, Μολδαβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας  στην περιοχή όπως αποκαλύπτει το Evros – news.gr.

Εκτός  από την παρουσία όμως του Burns ερωτήματα προκαλεί  και η παρουσία ειδικά των πρέσβεων της Ουκρανίας και της Μολδαβίας στην Αλεξανδρούπολη και για ποιο λόγο έπρεπε  να ενημερωθούν από  για τον σταθμό (υγροποιημένου φυσικού αερίου)  FSRU και το λιμάνι ως στρατιωτικού κόμβου.

Όλα αυτά χωρίς την παρουσία κανενός κυβερνητικού υπηρεσιακού εκπροσώπου, αφού η κυρία ασχολία της υπηρεσιακής είναι να διεκπεραιώνει μουσουλμάνους αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Για ποιο λόγο ο Ουκρανός και ο Μολδαβός έπρεπε να ενημερωθούν από τον Τζορτζ Τσούνη για την Αλεξανδρούπολη, ως το λιμάνι να υπάρχει για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων και όχι αυτών της Ελλάδας.

Οι επαφές του Burns

Ο διοικητής της CIA  μετά την Αθήνα, όπου βρέθηκε την Τρίτη (30/5/2023) πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με στελέχη «υπηρεσιών» μετέβη και στον Έβρο για να δει τον… φτάχτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διοικητής της CIA μετέβη μόνος του την Πέμπτη (1/6), στον Έβρο χωρίς τον κ. Τσούνη και τους άλλους πρέσβεις που ταξίδεψαν την Παρασκευή στον Έβρο.

Ο Burns συνοδευόταν από πράκτορες της υπηρεσίας.

Επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ενώ μετέβη και στον φράχτη στις Φέρες όπως επίσης στην περιοχή του Πέπλου, για να δει πως έρχονται οι μουσουλμάνοι αλλοδαποί στη χώρα.

Πρέπει να τονιστεί, πώς η ΕΥΠ και οι αστυνομικές αρχές τελούσαν εν αγνοία της επίσκεψης Burns στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο κ.Τσούνης που βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη μαζί με τους πρέσβεις της Ουκρανίας, της Βουλγαρίας, της Μολδαβίας και την επιτετραμμένη της Ρουμανίας, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των επίσημων συναντήσεων και του γεύματος που παραχώρησε στους ομολόγους του, μετέβη μόνος του στο Στρατόπεδο «Γιαννούλη» .

Εκεί συναντήθηκε και μίλησε με τους Αμερικανούς στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη και συμμετέχουν στην μεταφορά του στρατιωτικού υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ που μετέχουν στο ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.