ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Πέτρος Φιλιππίδης: Απόρριψη των ελαφρυντικών ζητάει η εισαγγελέας

Αναμένεται η πρόταση και η απόφαση επί των ποινών

Πέτρος Φιλιππίδης: Απόρριψη των ελαφρυντικών ζητάει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Στέλλα Στόγια εισηγήθηκε να μην αναγνωριστεί κανένα από τα δύο ελαφρυντικά που αιτήθηκε η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη στον καταδικασθέντα.

«Για την απόπειρα επιβάλλεται μειωμένη ποινή έτσι κι αλλιώς. Οι ελαφρυντικές περιστάσεις δημιουργούν έκτακτο πλαίσιο ποινής. Η αναγνώριση από το δικαστήριο προβλέπει υποχρεωτικώς τη μείωση της ποινής. Όσο αφορά στο ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, απαιτείται καλή συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο χρονικό διάστημα, την παραδοχή του λάθους του. Αξιώνεται ηθική και ποινική μεταστροφή του δράστη. Δεν αρκεί η μη τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Ο νομοθέτης αξιώνει μία θετική δράση από πλευρά δράστη. Δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν η καλή στάση του κατηγορουμένου κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία μπορεί να είναι προσχηματική. Δεν αρκεί η επίδειξη καλής και συνήθους συμπεριφοράς.

Εν προκειμένω αναφέρθηκε όλως αορίστως πως από έτος 2014 και εξής τίποτα δεν ακούστηκε για τον κατηγορούμενου και ήταν ένας άνθρωπος της τέχνης. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους ζωής. Δεν είναι ακριβές πως δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Ακούστηκε ( σς επικαλείται δύο καταθέσεις για 2016 και 2018) άλλο εάν δεν πέρασε την πόρτα της ποινικούς διαδικασίας. Όσο αφορά το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, δεν έχουν αποδειχθεί περιστατικά σύννομου βίου κατηγορούμενου.

Οι πράξεις του κατηγορούμενου για τις οποίες καταδικάστηκε δεν ήταν παραφωνία στην υπόλοιπη ζωή του. Ο σύννομος βίος δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με την πεποίθηση υποταγής στη νομιμότητα. Εν προκειμένω, ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και η υπεράσπιση λέει πως ήταν ελεήμων , ωστόσο ο ισχυρισμός προβάλλεται αορίστως.

Δεν ήταν παραφωνία ούτε έκπληξη στην υπόλοιπη ζωή του αυτά για τα οποία καταδικάστηκε. Ενδεικτικά αναφέρω όσα κατάθεσε η κυρία Παπούλια το 1996-1997» τόνισε η εισαγγελέας στην πρόταση της προς το δικαστήριο»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.