ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πλατεία Καρύτση: Άγνωστοι βανδάλισαν τον ναό του Αγίου Γεωργίου

Έσπασαν το μαρμάρινο προσκυνητάρι μπροστά στην κεντρική είσοδο

Πλατεία Καρύτση: Άγνωστοι βανδάλισαν τον ναό του Αγίου Γεωργίου

Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα οι υπεύθυνοι και ιερείς στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας, καθώς μερικές ώρες πριν ξημερώσει η μεγάλη γιορτή του Αγίου Γεωργίου κάποιοι ασυνείδητοι αποφάσισαν να βανδαλίσουν τον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας, σπάζοντας το μαρμάρινο προσκυνητάρι μπροστά στην κεντρική είσοδο.

Το μαρμάρινο προσκυνητάρι βρισκόταν στο σημείο για περισσότερα από 100 χρόνια, ενώ παλαιότερα οι πιστοί έριχναν εκεί τον οβολό τους, καθώς λειτουργούσε σαν εξωτερικό παγκάρι. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παγκάρια υπάρχουν μόνο εντός του ναού και επομένως δεν υπήρχαν χρήματα μέσα στο προσκυνητάρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αστυνομία αναμένεται να φτάσει στο σημείο για να αξιολογήσει την κατάσταση και να προχωρήσει στη σχετική έρευνα. Όλα δείχνουν πάντως ότι το συμβάν σημειώθηκε μετά τις 21:30 το βράδυ, οπότε και αποχώρησε και ο τελευταίος υπεύθυνος του ναού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.