ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ποινή φυλάκισης σε 50χρονο που κυκλοφορούσε με σπαθί και ρούχα παραλλαγής σε πάρκο της Θεσσαλονίκης

Στη απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι κυκλοφορούσε με σπαθί

Ποινή φυλάκισης σε 50χρονο που κυκλοφορούσε με σπαθί και ρούχα παραλλαγής σε πάρκο της Θεσσαλονίκης

Ένας 50χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καθώς  κυκλοφορούσε σε πάρκο της πόλης με ένα αυτοσχέδιο σπαθί και φορώντας ρούχα παραλλαγής.

Το απίστευτο περιστατικό, που προκάλεσε τρόμο σε γονείς και παιδιά που εκείνη την ώρα έπαιζαν σε κοντινή παιδική χαρά, σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης, περίπου στις 21:15, κοντά στο πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου και έξω από κατάστημα εστίασης.

Περαστικοί και κάτοικοι της περιοχής που αντίκρισαν τον άντρα ειδοποίησαν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, λέγοντας πως ο 50χρονος που περπατούσε με το ξίφος φορούσε ρούχα παραλλαγής, μπερέ και στρατιωτικά άρβυλα.

Χωρίς να χάσουν χρόνο οι αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» ξεκίνησαν άμεσα τις αναζητήσεις στην περιοχή και μόλις τον εντόπισαν ο κατηγορούμενος πέταξε το σπαθί κάτω από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, ενώ ήταν ιδιαίτερα αντιδραστικος μόλις τον οδήγησαν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα.

Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, το ξίφος ήταν ιδιοκατασκευή – μια μεταλλική ράβδος αιχμηρή και πολύ κοφτερή που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες, ενώ η λαβή και η θήκη ήταν κατασκευασμένα από πλαστικά ποτήρια.

Στη απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι κυκλοφορούσε με σπαθί. «Στο όνομα του Θεού, δεν κυκλοφορούσα με σπαθί, ορκίζομαι ότι δεν ήταν δικό μου», ανέφερε, χωρίς να πείσει το δικαστήριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον 50χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, χωρίς αναστολή, ωστόσο έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεσή και ως εκ τούτου θα αφεθεί ελεύθερος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.