ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πόνος στη μέση: Απλές κινήσεις στο σπίτι για να ανακουφιστείτε

Ανάλογα πάντα με την πηγή και τη σοβαρότητά του πόνου στην μέση

Πόνος στη μέση: Απλές κινήσεις στο σπίτι για να ανακουφιστείτε

Εάν υποφέρετε από πόνους στην μέση, αυτό το βίντεο μπορεί να σας βοηθήσει.

Ανακαλύψτε αποτελεσματικές διατάσεις στο κάτω μέρος της πλάτης που έχουν σχεδιαστεί για να ανακουφίζουν την ενόχληση και να προάγουν την ευελιξία.

Η έμπειρη γυμνάστρια στο βίντεο σας καθοδηγεί σε κάθε διάταση, δείχνοντας τη σωστή μορφή και διάρκεια.

Είτε αντιμετωπίζετε χρόνιους πόνους, είτε χρειάζεστε απλώς μια σειρά απλών διατάσεων μετά την προπόνηση, αυτές οι ασκήσεις μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση και να αποτρέψουν μελλοντικά προβλήματα.

Ανάλογα με την πηγή και τη σοβαρότητά του πόνου στην μέση, μπορείτε να δοκιμάσετε και τα παρακάτω:

Θεραπείες κρύου και θερμότητας

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κρύες κομπρέσες ή παγοκύστες, όχι θερμότητα, αμέσως μετά από τραυματισμό στην πλάτη, καθώς αυτό μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο επειδή μουδιάζει την περιοχή και αποτρέπει το πρήξιμο. Περίπου 48 ώρες μετά την έναρξη του πόνου στην πλάτη, ωστόσο, η εφαρμογή θερμαντικών επιθεμάτων ή ενός μπουκαλιού ζεστού νερού στην πλάτη σας μπορεί να είναι χρήσιμη.

Η ζεστασιά καταπραΰνει και χαλαρώνει τους μύες που πονούν και αυξάνει τη ροή του αίματος, η οποία βοηθά στη διαδικασία επούλωσης. Λάβετε υπόψη ότι η θερμοθεραπεία είναι χρήσιμη μόνο για την πρώτη εβδομάδα.

Περιορισμένη ανάπαυση στο κρεβάτι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι γιατροί πλέον γνωρίζουν ότι είναι καλύτερο να συνεχίζετε να κινείστε, ώστε οι μύες σας να μην γίνονται άκαμπτοι. Αλλά η -σε λογικά πλαίσια- ανάπαυση στο κρεβάτι μπορεί να είναι χρήσιμη ανακούφιση από τον πόνο στη μέση, ιδιαίτερα εάν ο πόνος σας είναι τόσο έντονος που σας πονάει να κάθεστε ή να στέκεστε. Προσπαθήστε όμως να το περιορίσετε σε λίγες ώρες τη φορά και για όχι περισσότερο από 1-2 ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.