ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πόρισμα «βόμβα» για την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: Εντολή δέσμευσης της περιουσίας του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας (upd)

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση και απιστία

Πόρισμα «βόμβα» για την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: Εντολή δέσμευσης της περιουσίας του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας (upd)

(Ανανέωση – Αρχική δημοσίευση 15/12 – 16.34): Με διάταξη του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, δεσμεύτηκε η περιουσία των πρωταγωνιστών της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας του και δυο ακόμη προσώπων.

Ειδικότερα, ο κ. Βουρλιώτης διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το πόρισμα της έρευνας της Αρχής για την Κιβωτού του Κόσμου για τις περαιτέρω ενέργειες της, καθώς εντοπίζονται ενδείξεις τέλεσης σοβαρών κακουργηματικών πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή, και τουλάχιστον δυο συνεργάτες.

Ειδικότερα, το ζευγάρι φέρεται να ζούσε με χρήματα της ΜΚΟ, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται ύποπτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που φαίνεται να βαραίνει την πρεσβύτερα είναι ότι είχε τη διαχείριση της οργάνωσης, ενώ για αλλά δυο πρόσωπα φέρεται να προέκυψαν «ύποπτα» ποσά. Το πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία και θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σεβης.

——————————————————————————————————–

Νωρίτερα συντριπτικά είναι τα στοιχεία της έρευνας του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για τα οικονομικά της ΜΚΟ «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ολοκληρώθηκε και το πόρισμα της Αρχής, που αριθμεί 15 σελίδες, διαβιβάστηκε ήδη στην Οικονομική Αστυνομία.

Ανοίγει ο δρόμος, για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Πατέρα Αντωνίου, της Πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή και δύο ή τριών ακόμη στελεχών της Δομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαπιστωθεί στοιχεία, γιά φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, αλλά και υπεξαίρεση και απιστία, για τα οποία μπορεί να κινήσει ποινική διαδικασία το νέο ΔΣ της Κιβωτού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί από την Οικονομική Αστυνομία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.