ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πόρτο Ράφτη: Διακινητές αποβίβασαν από θαλαμηγό 41 παράνομους αλλοδαπούς – Συνελήφθησαν δύο άτομα

Το Λιμενικό κυνήγησε τους διακινητές με έξι πλωτά και ένα ελικόπτερο

Πόρτο Ράφτη: Διακινητές αποβίβασαν από θαλαμηγό 41 παράνομους αλλοδαπούς – Συνελήφθησαν δύο άτομα

Για την αποβίβαση ικανού αριθμού παράνομων αλλοδαπών από θαλαμηγό σκάφος, σημαίας Σιέρρα Λεόνε, στη Θαλάσσια περιοχή Χαμολιάς στη Βραυρώνα Αττικής ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ραφήνας, από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου.

Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., όπου εντόπισαν σαράντα ένα παράνομους αλλοδαπούς (33 άνδρες, 4 γυναίκες, 4 ανήλικους). Όλοι τους δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στη συνέχεια, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενεργοποιήθηκαν έξι (06) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και ένα (01) ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση του σκάφους, μετά από καταδίωξη, στη Κέα.

Οι δυο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 47 και 20 ετών, συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 30 του Ν.4251/14 (Υποχρεώσεις μεταφορέων), του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν.3386/2005 (Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα), του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση), του άρθρου 169 του Π.Κ. (Απείθεια) και του άρθρου 45 του Π.Κ. (Συναυτουργοί). Το θαλαμηγό σκάφος μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Κέας, όπου κατασχέθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.