ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πώς δρούσε η σπείρα με τον τράπερ Don Leon που «χτυπούσε» ΑΤΜ – Η επίδειξη πλούτου στα social media

Πάνω από 700.000 ευρώ η λεία της συμμορίας

Πώς δρούσε η σπείρα με τον τράπερ Don Leon που «χτυπούσε» ΑΤΜ – Η επίδειξη πλούτου στα  social media

Στην σύλληψη σπείρας, τριών ατόμων, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές η οποία «άδειαζε» ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια «ξέπλενε» τα χρήματα σε βίντεο κλιπ τραπ μουσικής και τζόγο.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο γνωστός τράπερ Don Leon, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιανουάριο και αμέσως «έπιασε δουλειά», ξεκινώντας μαζί με τους συνεργούς του επιθέσεις σε όλη τη χώρα.

Και οι τρεις δράστες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς την ώρα που επέστρεφαν από το τελευταίο χτύπημά τους.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιήθηκαν τη στιγμή που εισέρχονταν στο ορμητήριο της οργάνωσης στο Καματερό.

Πλέον αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για «Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, Διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, Εκρήξεις κατά συναυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφίες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας».

Τα οικονομικά οφέλη που αποκομίζει μια τέτοια οργάνωση από τις εγκληματικές της πράξεις, δεν θα είχαν καμία σημασία για αυτήν, αν δεν μπορούσαν να διοχετευτούν εκ νέου στην νόμιμη αγορά.

Από την οικονομική έρευνα και ανάλυση που διενεργήθηκε, προκύπτει σαφώς ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, επεδίωκαν και διέπρατταν συστηματικά νομιμοποίηση των εσόδων που αποκόμιζαν από το σύνολο των εγκληματικών τους πράξεων.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιούνταν ενεργά στη μουσική βιομηχανία και συγκεκριμένα στην μουσική «TRAP» δαπανώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η σύλληψη

Ξημερώματα του Σαββάτου, οι δράστες έχοντας ως ορμητήριο οικία σε περιοχή του Καματερού αποχώρησαν προς την Ερμιόνη Αργολίδας για να διαπράξουν έκρηξη σε ΑΤΜ.

Πραγματοποίησαν στάση στο Ναύπλιο απ’ όπου αφαίρεσαν ΙΧ μάρκας NISSAN NAVARA, το οποίο χρησιμοποίησαν για να διαρρήξουν το ATM της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται εγκατεστημένο στο κτίριο που συστεγάζει κατάστημα» επί της επαρχιακής οδού Ερμιόνης – Κρανιδίου στην Ερμιόνη απ’ όπου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 198.515 ευρώ.

Στην επιστροφή εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα στον Άγιο Αδριανό και αφού επιβιβάστηκαν σε έτερο όχημα μάρκας RANGE ROVER, επέστρεψαν στο ορμητήριο τους στο Καματερό.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στο 28χρονο τράπερ κατασχέθηκε ένα σακίδιο πλάτης – backpack εντός του οποίου βρέθηκαν τέσσερις σακούλες νάιλον μίας χρήσης, με χαρτονομίσματα των είκοσι και πενήντα ευρώ, τα οποία έφεραν όλα εμφανή ίχνη καύσης, συνολικής αξίας 62.780 ευρώ.

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο, μάρκας RANGE ROVER, με το οποίο μετέβησαν στο Ναύπλιο για την διάπραξη του ΑΤΜ, κατασχέθηκαν:

Στο πορτ-μπαγκαζ, ένα σακίδιο πλάτης – backpack, με σχέδιο παραλλαγής εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά 7 νάιλον σακούλες μίας χρήσης, περιέχουσες χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα των είκοσι  και πενήντα ευρώ, τα οποία έφεραν όλα εμφανή ίχνη καύσης, συνολικής αξίας 69.990 ευρώ.

Σε έρευνα στο ορμητήριο – καβάντζα, της οργάνωσης, στο Καματερό, κατασχέθηκαν:

-Μακρύκαννο πολεμικό τυφέκιο μάρκας U.S.M.C. M16 μαζί με γεμιστήρα,

-Ένα πιστόλι μάρκας ARCUS με γεμιστήρα με έξι  φυσίγγια,  βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο, μήκους πενήντα ένα εκατοστών,

-Τρία τεμάχια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν C4, 274 γραμμαρίων συνολικά,

-Δύο κοινοί πυροκροτητές χωρίς σχοινίο,

-Ποσότητα ζελατινοδυναμίτιδας 566 γραμμαρίων,

-Ποσότητα εκρηκτικής ύλης TNT 498 γραμματίων,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση οχημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.