Αρμαγεδδώνας

Πώς συνέβη η τραγωδία στη Νέδα με θύμα τον 4χρονο: «Το παιδί έπεσε από ύψος 25 μέτρων» λέει μάρτυρας

Η καταγγελία για επιτήδειους που ξεναγούν στο σημείο χωρίς να έχουν άδειες

Πώς συνέβη η τραγωδία στη Νέδα με θύμα τον 4χρονο: «Το παιδί έπεσε από ύψος 25 μέτρων» λέει μάρτυρας

Από ύψος 25 μέτρων φέρεται να έπεσε το 4χρονο αγόρι σε χαράδρα στη Νέδα, σύμφωνα με μάρτυρα, λίγα μέτρα πριν το μικρό καταρράκτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά και λίγη ώρα αργότερα να υποκύψει στα τραύματά του.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ιδιοκτήτη ταβέρνας από τα Πλατάνια Μεσσηνίας, Δημήτρη Αντωνόπουλου, που βρέθηκε στο σημείο λίγο μετά την μοιραία πτώση του παιδιού, οι γονείς του, ο πατέρας από τη Γουατεμάλα και η μητέρα από τη Γερμανία, βρίσκονταν λίγο πιο πίσω από το παιδί, που παραπάτησε και έπεσε στο κενό.

«Το παιδί ήταν μπροστά από τους γονείς ελεύθερο. Πριν το μικρό καταρράκτη σε ένα ίσωμα, το παιδί έπεσε στο ποτάμι από ύψος 25 μέτρων, χτυπώντας κατά την πτώση σε δέντρο. Όταν έφτασα το παιδί ήταν ζωντανό αλλά σε άσχημη κατάσταση, το είχε ανεβάσει επάνω ο πατέρας του με κάποιον άλλο» περιέγραψε o κ. Αντωνόπουλος.

Συνεχίζοντας ο κ. Αντωνόπουλος χαρακτήρισε ως επικίνδυνο το μονοπάτι. «Δεν είναι μόνο εκεί που περπατάς ο κίνδυνος, αλλά και από πάνω που πέφτουν κάποιες φορές βράχοι» ανέφερε χαρακτηριστικά προτείνοντας στη συνέχεια πως θα πρέπει να υπάρξει άλλη πιο ασφαλής χάραξη μονοπατιού, ώστε η πρόσβαση τους καταρράκτες να γίνεται με ασφάλεια.

Προτού καταλήξει ο Δ.Αντωνόπουλος κατήγγειλε πως στην περιοχή δραστηριοποιούνται άτομα που φέρνουν τουρίστες να δουν τους καταρράκτες, χωρίς άδειες και μέτρα ασφαλείας και τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να απολαμβάνουν όλοι με ασφάλεια την ομορφιά της φύσης στη Νέδα.

Η πολύωρη επιχείρηση διάσωσης
Το παιδί, μετά από πολύωρη επιχείρηση διάσωσης σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο κοντά στο φαράγγι της Νέδας, ανασύρθηκε βαριά τραυματισμένο και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο πατέρας του, επίσης τραυματισμένος, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στο σημείο έσπευσε ελικόπτερο, που παρέλαβε τον 4χρονο και τον μετέφερε στην 120 ΠΕΑ, όπου από εκεί με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για μέλη ενός γκρουπ Γερμανών τουριστών που βρέθηκαν σε δυσχερή θέση και έπεσαν μέσα σε χαράδρα κατή τη διάρκεια της πεζοπορίας τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.