ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Προς την ισραηλινή πρεσβεία εξετράπη η πορεία του Πολυτεχνείου – Έκλεισε η Κηφισίας

Πολλές σημαίες της Παλαιστίνης - Πάνω από 20.000 άτομα στην πορεία

Προς την ισραηλινή πρεσβεία εξετράπη η πορεία του Πολυτεχνείου – Έκλεισε η Κηφισίας

Στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό κατευθύνθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (17/11) οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Περίπου 20.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία και αφού φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ και βρέθηκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία άλλαξαν την καθιερωμένη τους πορεία, λόγω του πολέμου της Γάζας. 

Παράλληλα ομάδα ατόμων αποχώρησε από το σημείο και πλέον βρίσκεται στη κάθοδο της Κηφισίας με κατεύθυνση τα Εξάρχεια ενώ ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους που είχαν κλείσει.

Σημειώνεται ότι σε είκοσι προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων που έγιναν για την πρόληψη επεισοδίων με αφορμή την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25, κόμματα κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και κατευθύνθηκαν προς την αμερικανική πρεσβεία.

Νωρίτερα, έφτασε το μπλοκ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 που προπορευόταν του συλλαλητηρίου, κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στον φασισμό».

Στο μεταξύ, απροσπέλαστο ήταν το κέντρο της Αθήνας καθώς έκλεισαν κεντρικοί σταθμοί του Μετρό, ενώ υπάρχουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, λόγω της μεγάλης πορείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πατησίων, Βασιλίσσης Σοφίας και άλλοι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας τέθηκαν εκτός κυκλοφορίας. Αφετηρία της πορείας το Πολυτεχνείο και με εντολή της ΕΛΑΣ, οι σταθμοί του Μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν στις 14:00. Οι συρμοί διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.