ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: «Ραγίζουν καρδιές» η μητέρα και ο αδερφός του 49χρονου – «Θέλω το παιδί μου ζωντανό»

«Την άλλη φορά που έπεσαν, αυτός το έφερε διαλυμένο και έζησαν όλα τα παιδάκια»

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: «Ραγίζουν καρδιές» η μητέρα και ο αδερφός του 49χρονου – «Θέλω το παιδί μου ζωντανό»

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του 49χρονου Έλληνα πιλότου ΘΒ, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του ελικοπτέρου στη Σάμο την περασμένη Τετάρτη (13/7), ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο νησί.

Συντετριμμένοι για τον άδικο χαμό του, η μητέρα του, αλλά και ο αδερφός του μίλησαν για την αγάπη που έτρεφε για τα ελικόπτερα και το πόσο ήθελε να βοηθάει τους ανθρώπους. Υπενθυμίζεται ότι από το δυστύχημα στη Σάμο τη ζωή τους έχασαν δύο άτομα, ενώ δύο ακόμη διασώθηκαν.

Τι λέει ο αδερφός του 49χρονου που έχασε τη ζωή του

«Πέταγε στη Σάμο γιατί ήταν πρώην στρατιωτικός και είχε δουλέψει στο νησί. Γνώριζε το νησί καλά, τους ανθρώπους και για αυτό το επέλεγε. Προτιμούσε να πάει εκεί να βοηθήσει», είπε χαρακτηριστικά ο αδερφός του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Τα ρεύματα αέρα είναι τέτοια που είναι επικίνδυνη δουλειά για όλους», συμπλήρωσε ο αδερφός του.

Στο σημείο οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς, με ανέμους που έφταναν σε ένταση τα 6-7 μποφόρ. Σε αυτές τις συνθήκες, η άτρακτος του ελικοπτέρου δέχθηκε ισχυρούς κλυδωνισμούς από τους υψηλούς κυματισμούς, με συνέπεια να πέσει στη θάλασσα.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο άτυχος 49χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών και εργαζόταν σαν συντονιστής από αέρος στα ελικόπτερα δασοπυρόσβεσης.

Ραγίζει καρδίες η μητέρα του 49χρονου

«Θέλω το παιδί μου ζωντανό, αλλά δεν μπορώ να το βρω. Θέλω τον Θ. μου πάλι πίσω, θέλω το παιδάκι μου», είπε με λυγμούς η μητέρα του πιλότου, στο Star. Πριν από χρόνια, όταν εκείνος ήταν πιλότος, κατάφερε να σώσει ολόκληρο πλήρωμα. «Την άλλη φορά που έπεσαν, αυτός το έφερε διαλυμένο και έζησαν όλα τα παιδάκια. Πάει το παιδάκι μου», είπε απαρηγόρητη η μητέρα του πιλότου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί στις 16:39 από τη Σάμο για να συμμετάσχει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και η τραγωδία συνέβη στις 17:55.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.