ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Πύργος: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 2χρονης – Ποια είναι τα δύο σενάρια που εξετάζονται

Φόβοι πως το παιδί έπεσε σε ρέμα

Πύργος: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 2χρονης – Ποια είναι τα δύο σενάρια που εξετάζονται

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι προσπάθειες των αρχών για τον εντοπισμό της 2χρονης στον Πύργο, τα ίχνη της οποίας εξαφανίστηκαν το πρωί της Δευτέρας (29/5) από καταυλισμό των Ρομά.

Μαρτυρίες συγγενών της μικρής ανέφεραν πως το παιδάκι πριν εξαφανιστεί, χαιρέτησε τη μητέρα του και βγήκε έξω από το σπίτι και τίποτα δεν προμήνυε την εξαφάνισή του.

Εκφράζουν δε φόβους πως το παιδάκι είτε έπεσε σε αυλάκι, όπου συνήθιζαν να παίζει, είτε πως τον έχουν απαγάγει.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σάρωναν τη γύρω περιοχή μήπως και εντοπίσουν κάποιο ίχνος ή στοιχεία για την εξαφάνιση του παιδιού.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί και πυροσβέστες, σύμφωνα με το patrisnees, ερεύνησαν από νωρίς μια μεγάλη ακτίνα στη δυτική πλευρά του Πύργου, ξεκινώντας από την περιοχή του στρατοπέδου και καταλήγοντας στο αυλάκι κοντά στη Φιλοθέη δίχως να έχει υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη ή κάποιο στοιχείο που να τους οδηγήσει στον εντοπισμό του.

Στο σημείο των ερευνών βρέθηκε 6η ΕΜΑΚ όπως και ομάδα δυτών, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κάνει κατάδυση στο νερό, καθώς και βάρκα που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Σήμερα, με το πρώτο φως του ηλίου οι έρευνες άρχισαν ξανά.

Οι άνθρωποι της 6ης ΕΜΑΚ και οιδύτες να έλαβαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από τον διοικητή της Π.Υ. Πύργου και τους ανθρώπους ΟΠΚΕ και Ασφάλειας ώστε να έχουν σήμερα πρόσβαση στο αρδευτικό κανάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι συγγενείς του δίχρονου παιδιού όσο και οι αρχές, εκτιμούν ότι έχει πέσει σε κεντρικό αυλάκι του ΓΟΕΒ. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, από την στιγμή που ξεκίνησαν οι έρευνες χθες το μεσημέρι, διεκόπη και η ροή νερού.

Αμέσως μόλις έμαθε για την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, ο πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων Ασημάκης Κοράκης δήλωσε τα εξής: «Όπως βλέπετε έχει γίνει ένα τραγικό γεγονός. Έχει χαθεί ένα μικρό παιδί.

Προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους Πυροσβεστική και Αστυνομία για να το βρουν. Απ’ ότι καταλαβαίνω ωστόσο, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να μπουν στο νερό και να βρουν το παιδί. Απ’ ότι έχουν πει, το παιδάκι κοιμόταν, ξύπνησε ξαφνικά και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Ξύπνησε μετά από λίγο και το άλλο παιδάκι που βρισκόταν μαζί του και ειδοποίησε τη μαμά του πως το παιδί πήγε προς το αυλάκι. Και σηκώθηκε η μάνα και από τότε χάθηκε το παιδί».

Την αγωνία τους για την τύχη του δίχρονου κοριτσιού εξέφρασαν συγγενείς της μικρής Παναγιώτας.

Σε δηλώσεις τους, περιέγραψαν τις τελευταίες στιγμές που είδαν το μικρό κορίτσι, σημειώνοντας μάλιστα πως πήγαιναν συχνά τα παιδιά κοντά στο αυλάκι του ΓΟΕΒ για να παίξουν, να πάρουν νερό και να κάνουν μπάνιο και για αυτό εκφράζουν τον φόβο τους ότι έχει χαθεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Άφησαν όμως ανοιχτό και το ενδεχόμενο το παιδί να έχει απαχθεί, με τις έρευνες των αρχών πλέον να είναι αυτές που θα δώσουν φως στην υπόθεση.

«Είναι ανιψιά μου. Μέσα σε πέντε λεπτά χάθηκε το μωρό μας. Ήταν εδώ μέσα. Καθόταν με τη μητέρα μου και το τάιζε λουκούμια. Η μικρή χαιρέτησε τη μητέρα μου και βγήκε έξω και μετά από πέντε λεπτά εξαφανίστηκε. Τα παιδιά συνήθιζαν να πηγαίνουν κοντά στο αυλάκι και πολλές φορές έκαναν και μπάνιο.

Φοβόμαστε μη ζαλίστηκε και έπεσε μέσα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς», ανεφερε η θεία της μικρής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.