ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρέντη: Τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες και USB με 15 βίντεο που άφησε «άγνωστος» «έκαψαν» τους δράστες

Οι αστυνομικοί «χαρτογράφησαν» τη διαδρομή μεταφοράς των πολεμοφοδίων, την οργάνωση και εκδήλωση των επιθέσεων, όπως και τα πρόσωπα που αναμίχθηκαν σε κάθε σκέλος

Ρέντη: Τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες και USB με 15 βίντεο που άφησε «άγνωστος» «έκαψαν» τους δράστες

Γνωστά έγιναν τα τεκμήρια που αποκάλυψαν όσα έγιναν μέσα και έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Τα στοιχεία αποκαλύφθηκαν από ένα USB με 15 βίντεο, που άφησε «άγνωστος», πέντε βίντεο και τρεις φωτογραφίες που έδωσαν πέντε από τους συλληφθέντες,  ένα βίντεο από το Instagram χρήστη, δύο ακόμα βίντεο που στάλθηκαν στο e-mail της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και αυτά από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής.

Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες, με τους κωδικούς «67Ε», «67ΣΤ» και «67Β», και κυρίως ο πρώτος, τοποθέτησαν τους κατηγορουμένους σε κάθε στάδιο της επίθεσης και στις άλλες παρόμοιες ενέργειες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Από την ανάλυση όλου αυτού του βιντεοληπτικού υλικού οι αστυνομικοί κατάφεραν, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, να «χαρτογραφήσουν» τη διαδρομή μεταφοράς των πολεμοφοδίων, την οργάνωση και εκδήλωση των επιθέσεων, όπως και τα πρόσωπα που αναμίχθηκαν σε κάθε σκέλος.

Επίσης, από τα δικαστικά έγγραφα, ανάμεσα σε άλλες λεπτομέρειες, αναδεικνύεται ο σκληρός ρόλος έξι ανήλικων «ΜΙΚΡΩΝ», η προσπάθεια ενός 53χρονου να ανατρέψει την υπάρχουσα ηγεσία της Θύρας 7, όπως επίσης τους πρωταγωνιστές της επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, κατά την οποία ο 27χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ και ένας 24χρονος «υπαρχηγός» του ηγούνται φορώντας στολές Αϊ-Βασίλη…

Κάμερες

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί αρχικά συνέλεξαν δεκάδες βίντεο από τις κάμερες τουλάχιστον 7 καταστημάτων γύρω από το κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη.

Στη συνέχεια, δύο βιντεοληπτικά υλικά στάλθηκαν στο e-mail της αρμόδιας υπηρεσίας από άγνωστο άτομο, πέντε βίντεο και τρεις φωτογραφίες από πέντε προσαχθέντες των επεισοδίων. Ενα βιντεοληπτικό υλικό βρέθηκε αναρτημένο στο Instagram από χρήστη.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, στις 14:50 τις 18 Φεβρουαρίου 2024, «άγνωστο άτομο» τηλεφώνησε στην αρμόδια υπηρεσία και ανέφερε ότι έχει αφήσει σε σημείο απέναντι από τη Θύρα 5 του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» ένα φλασάκι με βίντεο από τα επεισόδια στου Ρέντη, στο «Μέλινα Μερκούρη», στο οποίο φαίνεται ποιοι από το πέταλο βγήκαν έξω και έκαναν επεισόδια.

Οι οργανωμένοι

Το συγκεκριμένο αποθηκευτικό μέσο περιείχε 15 αρχεία βίντεο, στα οποία φαίνεται το πέταλο στο οποίο κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού λίγο πριν βγουν από το γήπεδο και στη συνέχεια η κίνησή τους, όπου κατόπιν εντολών από τον αρχηγό της Θύρας 7, τον επονομαζόμενο «Κοντό», και τον 27χρονο μάνατζερ του τράπερ, βγαίνουν προκειμένου να επιτεθούν στους αστυνομικούς.

Σε αυτό το υλικό φαίνεται το κομβόι των 10-15 μοτοσικλετών και τεσσάρων αυτοκινήτων, με περίπου 35 άτομα να συγκεντρώνονται μπροστά από τη θύρα των επισήμων (VIP) του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης». Φόρτωσαν τα «πολεμοφόδια» και έφθασαν μετά από μία περίπου ώρα στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα ίδια βίντεο έχει καταγραφεί μέρος των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών, χωρίς να έχει καταγράφει η στιγμή που ο Γιώργος Λυγγερίδης πλήττεται από τη φωτοβολίδα. Από αυτό το υλικό ταυτοποιήθηκαν 61 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βγήκαν από το γήπεδο για να επιτεθούν στους αστυνομικούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.