ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρέθυμνο: Ηλικιωμένος θα έβγαζε στο «σφυρί» παμπάλαια θρησκευτική εικόνα

Ο ηλικιωμένος ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι η εικόνα του Αγίου Δημήτριου θεωρείται αρχαίο αντικείμενο

Ρέθυμνο: Ηλικιωμένος θα έβγαζε στο «σφυρί» παμπάλαια θρησκευτική εικόνα

Να ξεπουλήσει μια παμπάλαια ξύλινη εικόνα του Αγίου Δημήτριου σκόπευε ένας 68χρονος από το Ρέθυμνο, ο οποίος την είχε βγάλει στο «σφυρί» με αγγελία σε διαδικτυακή πλατφόρμα και ζητούσε το ποσό των 1.000 ευρώ για την πώλησή της. Ωστόσο, αυτός που εκδήλωσε ενδιαφέρον για να την αγοράσει, ήταν αστυνομικός!

Η αγγελία έπεσε στην αντίληψη των αστυνομικών του Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου και θεώρησαν ότι η θρησκευτική εικόνα εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Έτσι, ένας από αυτούς επικοινώνησε με τον πωλητή και συμφώνησε να του καταβάλλει το ποσό που ζητούσε για να αγοράσει την εικόνα που χρονολογείται πριν το 1830, κλείνοντάς του ραντεβού για του δώσει τα 1.000 ευρώ.

Όμως, μόλις ο 68χρονος παρέλαβε τα προσημειωμένα χρήματα, το απόγευμα της Τετάρτης, συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας και οδηγήθηκε στα κρατητήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ηλικιωμένος ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι η εικόνα του Αγίου Δημήτριου θεωρείται αρχαίο αντικείμενο και, τελικά, αφέθηκε ελεύθερος ώσπου να εξεταστεί η εικόνα από ειδικούς της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και να πιστοποιηθεί αν είναι σημαντικής αρχαιολογικής αξίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.