ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρόδος: 73χρονος βίαζε την 49χρονη ανήμπορη κόρη του – Η απολογία του αυτόπτη μάρτυρα

Η 49χρονη ήταν ανήμπορη λόγω νοητικής στέρησης και αναπηρίας σε ποσοστό 67%

Ρόδος: 73χρονος βίαζε την 49χρονη ανήμπορη κόρη του – Η απολογία του αυτόπτη μάρτυρα

Σοκ προκαλούν τα όσα είπε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αυτόπτης μάρτυρας για τον 73χρονο πατέρα που κακοποιούσε σεξουαλικά την 49χρονη ανήμπορη κόρη του.

Η 49χρονη ήταν ανήμπορη λόγω νοητικής στέρησης και αναπηρίας σε ποσοστό 67%.

Σε βάρος του 73χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και για γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2022 ο αδελφός της 49χρονης κοπέλας κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου πως την 26η Φεβρουαρίου 2022 ένας χειριστής γερανού, είδε την αδελφή του, με την οποία μένουν στο ίδιο σπίτι και πάσχει από βαριά νοητική στέρηση, να συνευρίσκεται ερωτικά με έναν ηλικιωμένο άνδρα που προηγουμένως του είχε συστηθεί σαν πατέρας της.

Η απολογία του αυτόπτη μάρτυρα

Συγκλονίζει με τα όσα περιέγραψε στις αρχές ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος είδε το περιστατικό βιασμού με τον 73χρονο άνδρα:

«Την 26η Φεβρουαρίου 2022 το πρωί ανέβηκα σε ένα φορτηγό και είδα στην διπλανή μονοκατοικία και συγκεκριμένα στο ημιυπόγειο αυτής, από την ανοικτή εξώπορτα, έναν ηλικιωμένο άντρα να έχει κατεβασμένο το παντελόνι και το εσώρουχό του και να είναι επάνω από μια κοπέλα που ήταν γυμνή σε καναπέ», είπε ο μάρτυρας.

Όταν ο άνδρας κοίταξε προς τα έξω ανέβασε, όπως είπε ο μάρτυρας, το παντελόνι του και έδιωξε την κοπέλα σε άλλο δωμάτιο και έκλεισε την πόρτα. Βγήκε ο ηλικιωμένος από το σπίτι 20 λεπτά μετά και τότε αναγνώρισε ότι επρόκειτο για τον 73χρονο πατέρα της.

Σε αναγνώρισή του προέβη εξάλλου και ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου. Ο αδελφός της μάλιστα ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι έχει την επιμέλεια της αδελφής του με νοητική αναπηρία σε ποσοστό 67%.

Την 49χρονη γυναίκα φρόντιζε αρχικώς η μητέρα τους, η οποία πέθανε το 2009. Οι γονείς της 49χρονης είχαν χωρίσει από το 1982 ενώ στην πορεία ο πατέρας έχει ξαναπαντρευτεί. Ο αδελφός της μάλιστα αποκάλυψε ότι η αδελφή του είχε βιαστεί και από άλλον άντρα πριν από επτά χρόνια στο Μόντε Σμίθ της Ρόδου.

Η 49χρονη κοπέλα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της επιβεβαίωσε τον βιασμό από τον πατέρα της λέγοντας μάλιστα ότι θέλει να καταδικαστεί σε ισόβια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Η ίδια περιέγραψε τα πάθη που υπέστη από τον πατέρα της τονίζοντας ότι ένιωθε φόβο.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης της 49χρονης Βασίλης Μπέης, κίνησε τις πρώτες διαδικασίες για την υποβολή δηλώσεως υποστήριξης της κατηγορίας εις βάρος του πατέρα. Έχουν ήδη παραγγελθεί πραγματογνωμοσύνες αρμοδίως.

Το θύμα έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά και στο παρελθόν

Υπενθυμίζεται ότι η 49χρονη είχε υποστεί ξανά βιασμό τον Φεβρουάριο του 2020 όταν ένας 76χρονος, συνταξιούχος από την Ρόδο την βίαζε συστηματικά. Ο 76χρονος κρίθηκε ένοχος κατάχρησης σε ασέλγεια και συγκεκριμένα για πρόθεση κατάχρησης της παραφροσύνης άλλου με τον οποίο ενήργησε συνουσία.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα σε έναν.

Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος στις 4η Οκτωβρίου 2012 με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της απαγόρευσης συναναστροφής του με την 49χρονη πλέον γυναίκα με νοητική στέρηση.

Η 49χρονη γυναίκα, που πάσχει από νοητική στέρηση μαζί με στοιχεία ψυχωσικής συνδρομής, σχιζοφρενικού τύπου που έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της κριτικής της ικανότητας, της δυνατότητας αυτοπροσδιορισμού και αντίστασης, λαμβάνει δε και φαρμακευτική αγωγή.

Τον Αύγουστο του 2012 διαπιστώθηκε από τους υπευθύνους του κέντρου ότι η γυναίκα έφερε μαζί της χρήματα τα οποία όμως, όπως διαπιστώθηκε, δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, αφού δεν της τα έδινε ο αδελφός της ή άλλο γνωστό φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο.

Έπειτα από συζήτηση μέλους του κέντρου με την 49χρονη, του εκμυστηρεύτηκε ότι σχεδόν καθημερινά και αφού αποχωρούσε ο αδελφός της από την οικία τους, προκειμένου να μεταβεί στην εργασία του, την παρελάμβανε με αυτοκίνητο ο κατηγορούμενος, ο οποίος την οδηγούσε σε ερημική περιοχή του Μόντε Σμιθ, όπου ερχόταν σε συνουσία μαζί της.

Στις 2 Οκτωβρίου 2012 ο κατηγορούμενος καθώς βρισκόταν σε διακριτική παρακολούθηση από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετέφερε το πρωί εκείνο την 49χρονη σε ερημική περιοχή του Μόντε Σμίθ και αφού αφαίρεσε το πουκάμισό του και κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του βίασε την 49χρονη.

Ο αστυνομικός ρώτησε τον 76χρονο αν τελείωσε την απρεπή πράξη του και εκείνος, μη γνωρίζοντας την ιδιότητά του, του απάντησε, χαμογελώντας, καταφατικά. Τότε ο αστυνόμος δήλωσε την ιδιότητά του και η 49χρονη τότε του φώναξε «αστυνόμε, αυτός, αυτός, μου το κάνει με το ζόρι, αυτός».

Η συνουσία επιβεβαιώθηκε και από την εξέταση DNA που ακολούθησε και την ιατροδικαστική της εξέταση. Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η 49χρονη έχει κάποια νοητική στέρηση όχι όμως σε σημείο που να μην καταλαβαίνει τι κάνει ή τι λέει, διότι μιλούσε και σκεφτόταν λογικά.

Ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει ότι τον μήνα Αύγουστο του 2012 και σε μία από τις βόλτες που έκαναν με το αυτοκίνητό του η 49χρονη του ζήτησε να κάνουν έρωτα.

Ισχυρίστηκε ότι από τότε είχε μαζί της 3 ερωτικές συνευρέσεις με την εύλογη πεποίθηση ότι είχε να κάνει με ένα ώριμο άτομο που γνώριζε τι ήθελε και τι έκανε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι εκμεταλλεύτηκε τη νοητική της στέρηση προκειμένου να συνευρεθεί ερωτικά μαζί της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.