ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ρόδος: Μια ζωγραφιά 9χρονης μαθήτριας στο σχολείο «κίνησε» υποψίες για σεξουαλική παρενόχληση

Το παιδί εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο όταν η δασκάλα της ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου

Ρόδος: Μια ζωγραφιά 9χρονης μαθήτριας στο σχολείο «κίνησε» υποψίες για σεξουαλική παρενόχληση

Μια ζωγραφιά 9χρονης σε σχολείο της Ρόδου κίνησε υποψίες από τις Αρχές για πιθανή κακοποίησή της από την μητέρα και τον πατριό της.

Το παιδί εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο όταν η δασκάλα της ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου, γεγονός που ακολούθησε την καταγγελία μητέρας άλλου μαθητή η οποία είχε βρει στην τσάντα του παιδιού της, ένα τετράδιο της 9χρονης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών του νησιού, για πιθανή διάπραξη σεξουαλικών εγκλημάτων εις βάρος του κοριτσιού.

Σημειώνεται πως στις ζωγραφιές της απεικόνιζε τον εαυτό της στο κρεβάτι πάνω από ένα άτομο, γεννητικά όργανα ή χέρια να την αγγίζουν.

Εκ μέρους ψυχολόγου πιθανολογήθηκε και το ενδεχόμενο να υπήρξε έκθεση του παιδιού σε απαγορευμένο υλικό ενώ προέκυψε, μεταξύ άλλων, ότι το παιδί έβλεπε βίντεο στο TikTok με τον πατριό της.

Έτσι, στις αρχές του Απριλίου 2023 κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των γονέων της και ένα τάμπλετ που χρησιμοποιεί ο πατριός, οι οποίοι ελέγχονται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της κατάχρησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και της πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι γονείς της μικρής αρνούνται κατηγορηματικά πως διέπραξαν κάτι ανάλογο και τη Μεγάλη Πέμπτη (13/04) κλήθηκαν σε έγγραφες εξηγήσεις, όπου και πάλι υποστήριξαν την αθωότητά τους.

Επικαλέστηκαν μάλιστα, δύο εκθέσεις ψυχοθεραπευτών που διενήργησαν πραγματογνωμοσύνες στο παιδί και τόνισαν ότι δεν έχει άγχος ή φόβο και ότι δεν υπήρξε ένδειξη για την τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος εις βάρος της.

Ακόμα, αναφέρθηκαν και σε ζωγραφιές του παιδιού ενώπιον ψυχολόγου που ζωγράφισε τους γονείς της και το αδελφάκι της με χαρούμενα και ζωηρά χρώματα, ενώ εκφράστηκε με αγάπη και στοργή για τη μητέρα, τον πατριό και το αδερφάκι της.

Επιπλέον σημειώνεται πως, όπως επεσήμαναν οι γονείς της, από έλεγχο μαιευτήρα στο παιδί δεν προέκυψε κανένα εύρημα και το ίδιο και από έλεγχο γαστρεντερολόγου και ιατροδικαστή.

Οι γονείς τέλος, αναφέρθηκαν και στην κατάθεση της διευθύντριας του σχολείου που τόνισε ότι δεν είχε υπόνοια για σεξουαλική παρενόχληση, παρά μόνο για σχετική παραμέληση όσον αφορά τα μαθήματά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.