ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρουμανία: Η στιγμή της φονικής σύγκρουσης του λεωφορείου – Στο Βουκουρέστι ο γιός του 53χρονου για την αναγνώριση της σορού

Ο οδηγός δεν φαίνεται να μειώνει την ταχύτητά του ενώ πλησιάζει προς τον μεταλλικό δείκτη ύψους

Ρουμανία: Η στιγμή της φονικής σύγκρουσης του λεωφορείου – Στο Βουκουρέστι ο γιός του 53χρονου για την αναγνώριση της σορού

Τη στιγμή που το λεωφορείο με τους Έλληνες ταξιδιώτες συγκρούεται στην μεταλλική αψίδα με αποτέλεσμα ένας 53χρονος από τη Λάρισα να χάσει τη ζωή του και άλλοι 24 άνθρωποι να τραυματιστούν σε δυστύχημα στη Ρουμανία, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο που έφεραν στη δημοσιότητα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται το λεωφορείο να πλησιάζει την αψίδα χωρίς ο οδηγός να μειώνει την ταχύτητά του και χωρίς να φαίνεται ότι εκτιμά πως το μεγάλο όχημά του δεν χωράει κάτω από αυτή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο η αψίδα «θερίζει» το επάνω τμήμα του λεωφορείου το οποίο ακινητοποιεί ο οδηγός του.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Στο Βουκουρέστι αναμένεται σήμερα και ο γιός του 53χρονου Νίκου Χλώψιου που σκοτώθηκε στο δυστύχημα.

Ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, ο νεαρός θα βρεθεί στην τοπικά ιατροδικαστική υπηρεσία για την αναγνώριση της σορού, ενώ θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για τον επαναπατρισμό της. Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι σε θέση να συμμετάσχει στη διαδικασία αναγνώρισης και η σύζυγος του 53χρονου, η οποία νοσηλεύεται τραυματισμένη.

Στο μεταξύ, με δήλωσή της στο ρουμανικό κανάλι Antena 3, η αδερφή του 53χρονου ζητά τη συνδρομή των ρουμανικών αρχών για την επιστροφή της συζύγου του στην Ελλάδα. «Εγώ, ως αδερφή του εκλιπόντος, δεν θέλω να μηνύσω το ρουμανικό κράτος. Θέλω οι ρουμανικές αρχές να είναι μαζί μας, ο αδερφός μου δεν επέστρεψε. Αυτό που θέλω είναι να φέρουν στο σπίτι τη γυναίκα του αδερφού μου, την κυρία Χονδρονάσιου. Δεν μπορεί να έρθει με αεροπλάνο. Ζητώ από τις αρχές, το Υπουργείο Υγείας, να καταστεί δυνατή η μεταφορά της κυρίας στο σπίτι με ασθενοφόρο. Να τη φέρουν εδώ, ή στα σύνορα, στον Προμαχώνα», είπε στον Antena 3 η αδερφή του Νίκου Χλώψιου.

Το πρωί της Δευτέρας (26/12) ο δικηγόρος του οδηγού υποστήριξε ότι πελάτης του αφενός «τελευταία στιγμή έπρεπε να διαλέξει πού να πάει, σε ένα δευτερόλεπτο έπρεπε να αποφασίσει. Δεν είχε ταχύτητα» και αφετέρου ότι «δεν είδε τις πινακίδες πριν να φτάσει στο τούνελ, υπήρχε μόνο μια, δεν την είδε γιατί δίπλα του ήταν ένα λεωφορείο».

Όσον αφορά το αν ο πελάτης του ξεκουράστηκε, ο δικηγόρος είπε ότι «ο οδηγός σταμάτησε πολλές φορές στο ταξίδι, δεν ήταν κουρασμένος, οι ευθύνες είναι αλλού. Το τούνελ αυτό του έκαναν ανακαίνηση όλο το καλοκαίρι. Από τον Σεπτέμβριο είχαμε επτά ατυχήματα. Παλαιότερα περνούσαν από εκεί φορτηγά και λεωφορεία χωρίς προβλήματα. Ήταν πολύς βαρύς ο περιοριστής ύψους».

Αυτό που εξετάζουν οι ρουμάνικες αρχές είναι αν ο οδηγός του λεωφορείου είχε βάλει στο GPS κωδικοποίηση για ΙΧ και όχι για λεωφορείο και γι’ αυτό, όπως καταγράφηκε σε βίντεο-ντοκουμέντο, το λεωφορείο μετακινήθηκε από τη δεξιά λωρίδα στην αριστερή λίγο πριν να φτάσει στην υπόγεια διάβαση με τον δικηγόρο του να λέει ότι «είναι λεπτομέρειες που δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να σας απαντήσω».

Ο οδηγός του λεωφορείου υποστήριξε ότι δεν έτρεχε και ήταν προσεκτικός. «Ήταν σαν να έπεσε πάνω μας τρένο» είπε στο Mega και συντετριμμένος για τον θάνατο του 53χρονου πρόσθεσε «λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο, όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο».

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα “από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός”. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα» πρόσθεσε ο οδηγός του λεωφορείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.