ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Σαλαμίνα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο παλαιοημερολογίτης ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονο

Το 2018 είχε κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα σε βάρος ενός άλλου ανήλικου αγοριού και το 2021 καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη

Σαλαμίνα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο παλαιοημερολογίτης ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονο

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, πήρε ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας από τη Σαλαμίνα που κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονο.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο 68χρονος δηλώνει ότι είναι αθώος και ότι το παιδί δεν έχει κάνει σωστές περιγραφές και δεν θα του έκανε κακό από τη στιγμή που το παιδί ανήκει στο συγγενικό-οικογενειακό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία ο κατηγορούμενος προέβη στις εν λόγω πράξεις κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο και το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Ο συγκεκριμένος ιερέας, ο οποίος είναι πατέρας δυο παιδιών το 2018 είχε κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα σε βάρος ενός άλλου ανήλικου αγοριού και το 2021 καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη ωστόσο άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος αφού θα δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό.

Ο παλαιοημερολογίτης, σύμφωνα με τους κατοίκους της Σαλαμίνας ζούσε στην περιοχή τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Οι πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν και τα αδικήματα του ιερέα είχαν αρχίσει να γίνονται γνωστά στην κοινωνία της Σαλαμίνας από το περασμένο καλοκαίρι, γεγονός που είχε προβληματίσει τους πιστούς που τον γνώριζαν και τον έβλεπαν να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Η ταπεινή και ήσυχη συμπεριφορά του ιερέα στο νησί έκανε πολλούς από τους πολίτες να μιλούν για έναν φιλήσυχο άνθρωπο μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι που είδαν τους άνδρες της Ασφάλειας Αττικής να περνούν χειροπέδες στον ιερέα.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, ο 68χρονος ιερέας ήταν γνωστός του πατέρα του ανήλικου και, εκμεταλλευόμενος την γνωριμία τους, επισκεπτόταν το σπίτι της οικογένειας όταν οι γονείς δεν ήταν εκεί και ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 12χρονου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του και στον χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.