ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σαντορίνη: Κατάδυση σε ναυάγιο ρυμουλκού του Ναυτικού των ΗΠΑ (βίντεο)

Η πλώρη του ναυαγίου βρίσκεται σε βάθος 38 μέτρων ενώ η πρύμνη του βρίσκεται στα 27 μέτρα περίπου

Σαντορίνη: Κατάδυση σε ναυάγιο ρυμουλκού του Ναυτικού των ΗΠΑ (βίντεο)

Πριν από είκοσι ένα χρόνια, το 2003, ένα ρυμουλκό του Ναυτικού των ΗΠΑ βυθίστηκε στην καλντέρα του νησιού της Σαντορίνης.

Το ρυμουλκό χρονολογείται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το ναυάγιο βρίσκεται κοντά στο νησί της Παλαιάς Καμένης.

Η πλώρη του ναυαγίου βρίσκεται σε βάθος 38 μέτρων, ενώ η πρύμνη του βρίσκεται στα 27 μέτρα περίπου.

Το ναυάγιο υψώνεται περίπου στα 24 μέτρα και είναι σε εξαιρετική κατάσταση με πολλά να δείτε και να εξερευνήσετε. Το σκάφος βυθίστηκε ως τουριστικό αξιοθέατο για να προσελκύσει δύτες και διοργανώθηκε από την Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης.

Αυτή η κατάδυση συνιστάται σε έμπειρους δύτες σε όλα τα επίπεδα αναψυχής λόγω του μέσου βάθους αλλά και των συνθηκών ορατότητας που κατά καιρούς μπορεί να είναι κακές στην περιοχή του ηφαιστείου από το θειάφι.

Οι καταδύσεις συνδιοργανώθηκαν με το Dive in Action και το Santorini Active Volcanic Environment. Το Dive in Action είναι μια ομάδα παθιασμένων επαγγελματιών δυτών, που βρίσκεται στη Σαντορίνη, στις Κυκλάδες, έχει ως σκοπό την οργάνωση και την υποστήριξη περιβαλλοντικών καταδυτικών δραστηριοτήτων.

Το Santorini Active Volcanic Environment είναι ένας Σύλλογος που εδρεύει στη Σαντορίνη στις Κυκλάδες και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τη προστασία και διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, βασιζόμενο στην προστασία του τοπικού σχηματισμού της Καλντέρας και της διασυνδεδεμένης θαλάσσιας ζωής του.

Λειτουργεί για την αυξημένη προστασία αυτών μέσω του προγράμματος Santorini Active Volcanic Environment, στο οποίο συμμετέχουν επαγγελματίες αυτοδύτες, μέλη και εθελοντές.

Οι δραστηριότητες κυμαίνονται από τη συλλογή σκουπιδιών, την προστασία του περιβάλλοντος, την παρατήρηση της θάλασσας έως την προετοιμασία και την εκπαίδευση δυτών για ασφαλή λειτουργία και κατάδυση σε ηφαιστειακό περιβάλλον. Στο βίντεο θα βρείτε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Δημήτρης Καμπάνος που διαχειρίζεται τις προαναφερθείσες δραστηριότητες.

Φτάνοντας στο σημείο της κατάδυσης το σκάφος δέθηκε σε σημαδούρα και μετά τις απαραίτητες προετοιμασίες η ομάδα καταδύθηκε. Το ναυάγιο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη σημαδούρα και ένα σιδερένιο κοντάρι που ξεπροβάλλει από τον βυθό μας δείχνει το δρόμο.

Το ναυάγιο φαίνεται μέσα στο μπλε καθώς οι δύτες πλησιάζουν. Στο ναυάγιο υπάρχουν πανέμορφα γυμνοβράγχια φλαμπελίνες, σφουγγάρια και ψάρια. Αν και είναι κυρίως οι εντυπωσιακοί βραχώδεις σχηματισμοί και οι ροές λάβας που κάνουν το τοπίο τόσο πάνω όσο και κάτω από την επιφάνεια εκπληκτικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το βίντεο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.