ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σε άρνηση ο Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Έπρεπε να αποτυπώσω σκηνή βιασμού για το νέο βιβλίο μου» λέει

Επικαλέστηκε μέχρι και σειρά του Netflix

Σε άρνηση ο Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Έπρεπε να αποτυπώσω σκηνή βιασμού για το νέο βιβλίο μου» λέει

Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο από τη σύλληψη του γνωστού συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για παιδική πορνογραφία.

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του μέσω του ειδικού λογισμικού εντοπισμού αρχείων παιδικής πορνογραφίας CPS (CHILD PROTECTION SYSTEM). Όπως διαπιστώθηκε πίσω από την μεγάλη δραστηριότητα κρυβόταν ο γνωστός συγγραφέας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκαν σε σκληρό δίσκο πάνω από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας, σε ορισμένα από τα οποία απεικονίζονται παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Τι υποστήριξε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου

Ενώπιον της ανακρίτριας ο Βασίλης Παπαθεοδώρου φαίνεται πως αρνήθηκε κάθε κατηγορίας και υποστήριξε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για πρωτογενές υλικό, πηγή έμπνευσης για ένα βιβλίο ήθελε να γράφει και βρισκόταν ακόμα στα σκαριά. Μάλιστα υπεραμύνθηκε των κατηγοριών λέγοντας ότι με το πρόγραμμα που αναζητούσε τα αρχεία δεν μπορούσε να κάνει θέαση του υλικού, παρά μόνο μετά τη λήψη του.

«Έπρεπε να αποτυπώσω σκηνή βιασμού»

Κατά την απολογία του ο 55χρονος συγγραφέας -τον οποίο η Εταιρεία Συγγραφέων, μετά τις εκδόσεις Καστανιώτη έβαλε στη μαύρη λίστα- έφτασε στο σημείο να συγκρίνει το υλικό της παιδικής πορνογραφίας με μια σειρά του Netflix, την οποία όπως είπε είδε για ένα από τα βιβλία του.

«Στο βιβλίο μου “Η νύχτα που έσβησαν τ’ αστέρια” έπρεπε να αποτυπώσω σκηνή βιασμού. Συνεπώς, μεταξύ άλλων παρακολούθησα τη σειρά ”13 reasons why”. Όλες τις πληροφορίες που έβρισκα από την έρευνά μου τα αποθήκευσα σε σκληρό δίσκο καθώς αποτελούσαν την βασική πρώτη ύλη του συγγραφικού μου έργου ώστε όσα περιγράφω να είναι ρεαλιστικά. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο συγκεντρώνω υλικό και για τα προσεχή βιβλία μου», ανέφερε σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.

«Στο βιβλίο που θα έγραφα θα είχα ως κεντρικό άξονα την επικινδυνότητα του διαδικτύου για την κακοποίηση και τη σεξουαλική εκμετάλλευση ενός νεαρού εφήβου», υποστήριξε στη συνέχεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.