ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική μετά τις ταραχές των Ρομά

Η επιχείρηση διεξάγεται σε Μενίδι, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική μετά τις ταραχές των Ρομά

Αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10:00 το πρωί.

Η επιχείρηση γίνεται κυρίως στο Μενίδι, το Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ, μετά και τις χθεσινές ταραχές σε Ασπρόπυργο και Αιγάλεω.

Τα τελευταία 24ωρα, Ρομά που διαμαρτύρονται για τον βαρύ τραυματισμό 16χρονου από σφαίρα όπλου αστυνομικού μετά από καταδίωξη στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, έχουν επιδοθεί σε μπαράζ καταστροφών.

Χαρακτηριστικά όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης (7/12) με ομάδες Ρομά να εισβάλλουν σε επιχειρήσεις με ελαστικά στη λεωφόρο Νάτο στον Ασπρόπυργο στις οποίες έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κοκτέιλ φωτιάς και ρύπων που υποχρέωσε τις αρχές να στείλουν μήνυμα από το 112 προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για τον κίνδυνο από τους καπνούς των καμμένων ελαστικών.

Με παρόμοιο τρόπο έδρασαν Ρομά και στο Κορδελιό, επίσης το βράδυ της Τετάρτης, όταν χτύπησαν και τραυμάτισαν εργαζομένους σε κατάστημα εστίασης επειδή τους είπαν ότι υπήρχε διαθέσιμο τραπέζι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτό το πλαίσιο μεγαλύτερο προβληματισμό προκαλεί αφενός η πρόθεση των Ρομα να πραγματοποιήσουν μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να απολογηθεί ο 32χρονος αστυνομικός, και αφετέρου η δήλωση ξαδέρφου του 16χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» ότι «θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας» σε περίπτωση κατά την οποία δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.