Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα ξανά τα 6 ελικόπτερα και τα 7 αεροσκάφη του λιμενικού

Απευθείας από την NSPA συνολικής αξίας περίπου 500.000 ευρώ

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα ξανά τα 6 ελικόπτερα και τα 7 αεροσκάφη του λιμενικού

Μετά από συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες, που ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2020, με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ολοκληρώνεται η αποκατάσταση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των επτά αεροσκαφών και των έξι ελικοπτέρων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τα έτη 2020-2021 υλοποιήθηκε η προμήθεια και παραλήφθηκαν υλικά, ανταλλακτικά και αναλώσιμα απευθείας από την NSPA συνολικής αξίας περίπου 500.000 ευρώ.

Επίσης, για να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη και ολοκληρωμένη τεχνική και εφοδιαστική υποστήριξη της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του λιμενικού σε βάθος χρόνου (3+2 έτη), η NSPA προέβη σε διενέργεια διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχων για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης των εναερίων μέσων.

Ο κ. Πλακιωτάκης αποδέχτηκε την οικονομική προσφορά της NSPA για την παροχή ολοκληρωμένης τεχνικής και εφοδιαστικής υποστήριξης των έξι ελικοπτέρων του λιμενικού για χρονικό διάστημα τριών (03) ετών με δικαίωμα παράτασης μέχρι δύο (02) επιπλέον έτη και στις 18 Αυγούστου η NSPA κατακύρωσε τα αποτελέσματα της διαγωνιστικής διαδικασίας, ενώ, εντός των αμέσως επόμενων ημερών, υπογράφεται η σύμβαση με το ανάδοχο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίστοιχη διαδικασία εξελίσσεται και για τα επτά αεροσκάφη με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τον Οκτώβριο 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.