ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Σε ψυχειατρείο θα παραμείνει έγκλειστος ο δράστης που σκότωσε τον παππού και τη γιαγιά του στην Κβάλα

Ο 29χρονος, σήμερα, δράστης δικάστηκε και καταδικάστηκε πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας

Σε ψυχειατρείο θα παραμείνει έγκλειστος ο δράστης που σκότωσε τον παππού και τη γιαγιά του στην Κβάλα

Το πρωί της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου 2018, ένας 24χρονος κάτοικος Καβάλας είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία δύο ηλικιωμένων στο σπίτι του, στη συνοικία του Προφήτη Ηλία.

Ο νεαρός είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τους δύο ηλικιωμένους, που δεν ήταν άλλοι από τον παππού και τη γιαγιά του, ηλικίας 89 και 84 ετών.

Ο 29χρονος, σήμερα, δράστης δικάστηκε και καταδικάστηκε πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας σε κάθειρξη 15 ετών, ωστόσο παρέμεινε στο Ψυχιατρείο της Φυλακής Κορυδαλλού.

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, η Ελληνική Δικαιοσύνη αθώωσε τον δράστη του διπλού φονικού που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, κάνοντας δεκτό τον αυτοτελή ισχυρισμό της υπεράσπισής του «περί απόλυτης ανικανότητας προς καταλογισμό του δράστη ένεκα νοσηρής διαταραχής των πνευματικών του λειτουργιών, ελαυνόμενη από γνήσια ψύχωση».

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 το ΜΟΕ Θράκης αθώωσε ομόφωνα και παρά την αντίθετη πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών, που πρότεινε να κηρυχθεί ο κατηγορούμενος ένοχος όπως και πρωτοδίκως για τις δυο δολοφονίες.

Μετά από τη δίωρη αγόρευση του συνηγόρου του δράστη,, το Δικαστήριο έκρινε τον νεαρό δράστη ομόφωνα αθώο «λόγω ακαταλόγιστου», διατάσσοντας να οδηγηθεί στο Ψυχιατρείο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης για να αντιμετωπιστεί όπως πρέπει με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και ιατρική φροντίδα ως ασθενής πάσχων από «γνήσια ενδογενή σχιζοφρενική ψύχωση».

Αμέσως μετά την έκδοση της ετυμηγορίας του ΜΟΕ Θράκης, ο κ. Βονικάκης και η οικογένεια του δράστη δήλωσαν ηθικά δικαιωμένοι που «επιτέλους η Δικαιοσύνη αντιμετώπισε το νεαρό αυτό άρρωστο ψυχικά παιδί ως ασθενή και όχι ως δράστη, που άνευ ετέρου λόγω της σχιζοφρένειας από την οποία πάσχει από το 2016, δηλαδή δύο χρόνια πριν τη δολοφονία με πλείστες ακούσιες και εκούσιες νοσηλείες στο Ψυχιατρείο Καβάλας, θα έπρεπε ήδη από το πρωτόδικο δικαστήριο που έγινε την 21.06.2019 στη Δράμα να αθωωθεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.