Σέρρες: Η μαρτυρία συμμαθητή του άτυχου 11χρονου – «Ακούσαμε έναν θόρυβο και πέσαμε κάτω»

Για σχολείο-«ωρολογιακή βόμβα» έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου μαθητή

Σέρρες: Η μαρτυρία συμμαθητή του άτυχου 11χρονου – «Ακούσαμε έναν θόρυβο και πέσαμε κάτω»

Τη δική του μαρτυρία για την στιγμή της φονικής έκρηξης το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12) στο 9ο δημοτικό σχολείο στις Σέρρες από την οποία έχασε τη ζωή του ένας 11χρονος μαθητής κατέθεσε ένας 10χρονος ο οποίος ήταν «παρών» σε όσα τραγικά συνέβησαν.

Όπως είπε «ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο και πέσαμε κάτω. Άρχισαν να πέφτουν πάνω μας σοβάδες και χώματα».

mathitis-serres

Τα παιδιά βρίσκονταν σε έναν στεγασμένο χώρο τον οποίο χρησιμοποιούσαν για να παίζουν ποδόσφαιρο όταν έβρεχε, όπως συνέβη χθες, Δευτέρα, στις Σέρρες, με το λεβητοστάσιο να είναι ακριβώς δίπλα τους.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή με αποτέλεσμα η πόρτα να εκτοξευτεί δεκάδες μέτρα μακρύτερα και στην πορεία της να χτυπήσει τον άτυχο 11χρονο προκαλώντας του «κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν του νοσοκομείου Σερρών το οποίο παρέλαβε τη σορό του μαθητή.

Το πρωί της Τρίτης (6/12) στο σχολείο βρέθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας για να παρακολουθήσει την αυτοψία των πραγματογνομώνων που όρισε η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας.

Ο ίδιος,  επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και πολυεπίεδες ευθύνες» ζητώντας «να βρεθούν τα αίτια αυτού που μετέτρεψε ένα σχολείο σε ωρολογιακή βόμβα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα ο πατέρας του μαθητή της ΣΤ΄ Δημοτικού είπε στον δήμαρχο Σερρών ο οποίος επικοινώνησε μαζί του ότι αυτό που θέλει είναι «να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει» για το δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.