Σέρρες: Ο πατέρας του 12χρονου που σκοτώθηκε από την έκρηξη στο σχολείο ζητά να αποδοθούν ευθύνες

Οι ειδικοί κάνουν αυτοψία στο σημείο της έκρηξης

Σέρρες: Ο πατέρας του 12χρονου που σκοτώθηκε από την έκρηξη στο σχολείο ζητά να αποδοθούν ευθύνες

Απαντήσεις στο πώς και γιατί σημειώθηκε η έκρηξη που στοίχισε τη ζωή του 12χρονου Μάξιμου-Βασίλη ο οποίος έπαιζε ανυποψίαστος στο προαύλιο του 9ου δημοτικού σχολείου στις Σέρρες, θα προσπαθήσουν να δώσουν οι πραγματογνώμονες που πραγματοποιούν αυτοψία στον χώρο, παρουσία του δικηγόρου της οικογένειας του άτυχου παιδιού.

Πιστεύετε ότι τα νυν τηλεοπτικά δίκτυα ενημέρωσης είναι:

  • Ανεξάρτητα από την κυβέρνηση (2%, 426 Votes)
  • Μερικώς εξαρτώμενα (3%, 708 Votes)
  • Πλήρως εξαρτώμενα (57%, 14.821 Votes)
  • Δεν βλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση πλέον (38%, 9.913 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.868

Loading ... Loading ...

Την ίδια ώρα ο πατέρας του μαθητή της ΣΤ΄ Δημοτικού είπε στον δήμαρχο Σερρών ο οποίος επικοινώνησε μαζί του ότι αυτό που θέλει είναι «να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει» για το δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12).

Μπαλάκι οι ευθύνες

Την ίδια ώρα, ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η προσπάθεια όσων εμπλέκονται στην υπόθεση των εργασιών στον λέβητα να ρίξουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο για ό,τι συνέβη και οδήγησε στην έκρηξη με θύμα το 12χρονο παιδί.

Το πρωί της Τρίτης (6/12) ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει έγγραφο από τον διευθυντή του σχολείου ότι υπάρχει εργολάβος να κάνει εργασίες ενώ γίνονται μαθήματα» με τον διευθυντή από την πλευρά του να δηλώνει την Δευτέρα ότι «ο εργολάβος έπρεπε να έρθει το Σάββατο, διότι χιλιάδες φορές τους εξήγησα ότι δεν επιτρέπω να κάνουν εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, αλλά δε βρήκα κανένα στήριγμα σε αυτό ούτε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ούτε από τον δήμο. Ερχόταν γενικώς όποτε ήθελαν και έφευγαν όποτε ήθελαν».

Ο δήμαρχος Σερρών υποστήριξε ότι «υπάρχει μια σύμβαση που περιγράφει τις υποχρεώσεις του αναδόχου ότι θα πρέπει να τηρεί τα μέτρα ασφαλείας» επιμένοντας ότι «δεν είχαμε ενημέρωση από κανέναν, ούτε από τον ανάδοχο ούτε από τον διευθυντή ότι θα κάνουν εργασίες με τους λέβητες γιατί δεν θα είχαμε δώσει άδεια».

Κατά τον ίδιο, δε, «δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής παραλαβή του έργου, το αν είχε προβλήματα δεν μας είχε αναφερθεί. Το έργο θα τελείωνε μέσα στον Δεκέμβριο και θα γινόταν η τελική έκθεση του αναδόχου για να παραληφθεί από τον δήμο».

«Δολοφονική πράξη» καταγγέλλουν συγγενείς και φίλοι του 11χρονου

Συμμαθητές αλλά και οι γονείς δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν πως μια κατά τα φαινόμενα απλή εργασία σε λέβητα θα είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί μια αθώα ζωή μόλις στα 12 του χρόνια. Συγγενείς, φίλοι και γονείς του σχολείου μιλούν για «έγκλημα», για μια «δολοφονική πράξη», όπως χαρακτήρισαν την απόφαση να γίνουν εργασίες στον λέβητα εν ώρα μαθημάτων.

Από την έκρηξη πολλά κομμάτια από τη μόνωση του κτιρίου εκτινάχθηκαν στους γύρω κήπους, ενώ βρίσκονται ακόμα στα κλαδιά των δέντρων. Τη στιγμή που συνέβη το τραγικό περιστατικό ο άτυχος μαθητής και οι δύο συμμαθητές του, μαζί με άλλους μαθητές του σχολείου, βρίσκονταν στην αυλή καθώς παρακολουθούν το ολοήμερο σχολείο. Με την έκρηξη του λεβητοστασίου, που ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, η πόρτα εκτινάχθηκε πολλά μέτρα μακριά, εκεί ακριβώς όπου έπαιζαν οι μαθητές με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 11χρονο και ελαφρά άλλα δύο παιδιά, 6 και 10 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας Σερρών ζήτησε να διερευνηθούν άμεσα οι ευθύνες για την έκρηξη στο λεβητοστάσιο στο 9ο Δημοτικό ενώ ο Δήμος Σερρών αναστέλλει μέχρι την ημέρα της κηδείας του 12χρονου, όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.