Καρβέλα σε «έφαγαν» κι εσένα τα κυκλώματα...

Σήφης Βαλυράκης: Η οικογένεια προσφεύγει κατά της αθωωτικής απόφασης – «Η αλήθεια θα φανερωθεί»

Οι συνήγοροι προαναγγέλλουν άμεση προσβολή της απόφασης

Σήφης Βαλυράκης: Η οικογένεια προσφεύγει κατά της αθωωτικής απόφασης – «Η αλήθεια θα φανερωθεί»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη προτίθεται να ασκήσει η οικογένειά του, όπως έγινε γνωστό μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας.

Η οικογένεια αμφισβητεί την απόφαση και δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τη δικαστική μάχη, ενώ οι συνήγοροί της υποστηρίζουν ότι το αποτέλεσμα της δίκης δεν βρίσκεται σε συμφωνία με τα στοιχεία της υπόθεσης.

Η Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, εξερχόμενη από το δικαστήριο, δήλωσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της για την υπόθεση.

«Συνεχίζω πολύ δυνατά», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Θα παλέψω κόντρα στο παρακράτος και σε όλους όσους συγκάλυψαν αυτή τη δολοφονία και τους μπροστά και τους πίσω».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Εγώ συνεχίζω πολύ δυνατά με τους νομικούς μου συμβούλους. Ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας τους έκριναν ενόχους και έξι άτομα, τα οποία βεβαίως… καταλαβαίνετε… αθώωσαν».

«Ευτυχώς έχω βήμα για να μπορέσω να το πολεμήσω. Έτσι κι αλλιώς πολεμάω έξι χρόνια. Η αλήθεια θα φανερωθεί», κατέληξε.

«Θα προσβάλλουμε την απόφαση»

Από την πλευρά της οικογένειας, ο συνήγορος Κώστας Παπαδάκης προανήγγειλε ότι θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την προσβολή της αθωωτικής απόφασης.

«Η αθωωτική απόφαση βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με το αποδεικτικό υλικό. Οι αθωωτικές ψήφοι των 6 δικαστών διαφοροποιούνται από τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα», δήλωσε εξερχόμενος του δικαστηρίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Θα προσβάλλουμε την απόφαση αυτή, ζητώντας από τον εισαγγελέα να ασκήσει έφεση. Σήμερα κιόλας συντάσσουμε το έγγραφο».

Με αυτόν τον τρόπο η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη δηλώνει ότι θα συνεχίσει τη δικαστική διεκδίκηση, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που οδήγησε στην αθώωση των δύο κατηγορουμένων.

Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Στο ίδιο πλαίσιο, η συνήγορος της οικογένειας Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για μηχανισμό συγκάλυψης γύρω από την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι η οικογένεια δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τους δύο κατηγορούμενους.

«Για πλήρη επιβεβαίωση του παρακρατικού μηχανισμού που δρα εναντίον της απονομής δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «η οικογένεια δεν είχε μόνο δύο φυσικούς αυτουργούς, εκτελεστές της δολοφονίας, απέναντί της, αλλά μηχανισμό συγκάλυψης παρακρατικού τύπου, που άλλαζε καταθέσεις και αλλοίωνε στοιχεία».

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις αποτελούν τις θέσεις της οικογένειας και των συνηγόρων της μετά την αθωωτική απόφαση, ενώ πλέον αναμένεται η εξέλιξη της διαδικασίας και το εάν θα ασκηθεί έφεση από την εισαγγελική πλευρά.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.