ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για την δολοφονία & το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη

Η εισαγγελέας έχει ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών

Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για την δολοφονία & το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, βρίσκεται ένα βήμα πριν την έκδοση της τελικής ετυμηγορίας του για την υπόθεση δολοφονίας και βιασμού της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, το 2018 στη Ρόδο.

Η απόφαση δικαστών και ενόρκων πιθανότατα θα ανακοινωθεί σήμερα για τους δυο κατηγορούμενους της υπόθεσης, έναν 26χρονο Ροδίτη και τον 24χρονο συγκατηγορούμενό του αλβανικής καταγωγής.

Παρόντες στο δικαστήριο αναμένεται να είναι και οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας.

Μάλιστα, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη σε δήλωσή της μετά το πέρας της προηγούμενης συνεδρίασης του δικαστηρίου, έχει ζητήσει τα ισόβια που επιβάλλονται σε κατηγορουμένους για τέτοια ειδεχθή εγκλήματα να ισοδυναμούν με ισόβιο εγκλεισμό και να μην αποφυλακίζονται νωρίτερα οι καταδικασθέντες.

Η σημερινή διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο αναμένεται να ξεκινήσει με τις αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης και αφού αυτές ολοκληρωθούν θα ακολουθήσει διάσκεψη των μελών του δικαστηρίου για την έκδοση της τελικής απόφασης.

Η εισαγγελέας της έδρας πάντως έχει ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι, όπως και πρωτόδικα, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είχε αναφέρει: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο κατηγορούμενους προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού, με σχέδιο και με δόλο».

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση δεν υπήρξε συναίνεση από πλευρά του θύματος σε ερωτική συνεύρεση με τους κατηγορούμενους.

«Εάν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν ακόμη ζωντανή, θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν», είπε η εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους στη δίκη έριχναν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον για το στυγερό έγκλημα.

Σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικασθεί σε ισόβια για τη δολοφονία της κοπέλας και σε 15 έτη κάθειρξη ο καθένας για τον βιασμό της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.