ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στα «χέρια» της ΕΛ.ΑΣ. κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικής τηλεόρασης με κέρδη 25 εκατ. ευρώ

Συνελήφθησαν δέκα άτομα

Στα «χέρια» της ΕΛ.ΑΣ. κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικής τηλεόρασης με κέρδη 25 εκατ. ευρώ

Στα «χέρια» της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικής τηλεόρασης το οποίο είχε καταφέρει να εξασφαλίσει κέρδη που, σύμφωνα με τις Αρχές, προσεγγίζουν τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως προκύπτει οι αστυνομικοί, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, κατάφεραν να εντοπίσουν και εν συνεχεία να συλλάβουν όλα τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης που είχε ξεκινήσει τη δράση της πριν από οχτώ χρόνια, σκιαγραφώντας πλήρως τον τρόπο δράσης τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, το κύκλωμα φέρεται υπέκλεπτε τα σήματα συνδρομητικών καναλιών (Νοva και Cosmote) και μέσω ειδικών λογισμικών και αποκωδικοποιητών να πρόσφερε στους πελάτες παράνομη αναμετάδοση του περιεχομένου τους έναντι 10 – 15 ευρώ (ανάλογα τον πελάτη).

«Διέθεταν ακόμα και ομάδα τεχνικής υποστήριξης. Όταν χάλαγε το σήμα ή υπήρχε κάποιο πρόβλημα, το έλυναν ηλεκτρονικά με ειδικά λογισμικά. Δρούσαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» ανέφεραν σχετικά πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 10 άτομα, εννέα Έλληνες και ένας Ουκρανός, μεταξύ αυτών ο εγκέφαλος, οι υπαρχηγοί, οι ταμίες, οι διαχειριστές των ιστοτόπων που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα κ.α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.