ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στη «φάκα» εγκληματική οργάνωση για εμπόριο γυναικών από τη Λατινική Αμερική – Πως δρούσε το κύκλωμα

Το κύκλωμα αποκόμιζε 160.000 ευρώ μηνιαίως από την εγκληματική του δραστηριότητα

Στη «φάκα» εγκληματική οργάνωση για εμπόριο γυναικών από τη Λατινική Αμερική – Πως δρούσε το κύκλωμα

Οι Αρχές προχώρησαν στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με διεθνείς διασυνδέσεις που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και εκμετάλλευση γυναικών από την Λατινική Αμερική.

Έπειτα από έρευνα που ξεκίνησε τον Ιανουάριο από το Τμήμα Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με την Interpol, οι Αρχές προχώρησαν στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν από τον Ιούλιο του 2020 σε εμπορία και γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών, κυρίως από τη Λατινική Αμερική, καθώς και σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δράση.

Τα μέλη του κυκλώματος οδηγούσαν τις γυναίκες σε διαμερίσματα και οίκους ανοχής σε Αττική και Θεσσαλονίκη, όπου τις ανάγκαζαν να εκδίδονται για 20 – 50 ευρώ, ενώ καθημερινά τους έκλειναν από 5 έως 20 ερωτικά ραντεβού. Ακόμη, τις κακομεταχειρίζονταν και τις απειλούσαν όταν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Εκτιμάται πως το κύκλωμα αποκόμιζε 160.000 ευρώ μηνιαίως από την εγκληματική του δραστηριότητα.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία γυναίκας, της οποίας το σπίτι βρισκόταν δίπλα σε ένα από τα διαμερίσματα όπου το κύκλωμα εξέδιδε τις γυναίκες. Η καταγγελία έγινε σε ΜΚΟ, με τη γυναίκα να αναφέρει πως έβλεπε συχνά γυναίκες να μπαινοβγαίνουν στο διαμέρισμα.

Μετά την έρευνα των Αρχών συνελήφθησαν 22 άτομα, εκ των οποίων τα 11 είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες αναμένονται αύριο να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.