ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στη φυλακή οι τέσσερις από τους οκτώ συλληφθέντες για το κύκλωμα τοκογλυφίας στην Κρήτη

Μαραθώνια η διαδικασία των απολογιών

Στη φυλακή οι τέσσερις από τους οκτώ συλληφθέντες για το κύκλωμα τοκογλυφίας στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν οι τέσσερις από τους οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση τοκογλυφίας στην Κρήτη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «cretapost», μετά το τέλος των απολογιών τους, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του 47χρονου «οργανωτή» του κυκλώματος, των δύο Αλβανών – 32 και 30 χρόνων – που άνηκαν στην πρώτη εγκληματική ομάδα καθώς και του 45χρονου Ηρακλειώτη που ήταν ο «αρχηγός» της υποομάδας.

Τοκογλυφία στην Κρήτη: Μαραθώνια η διαδικασία των απολογιών

Μαραθώνια ήταν η διαδικασία των απολογιών των 8 συλληφθέντων. Και οι 8 άνδρες οδηγήθηκαν χθες το πρωί ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου προκειμένου να τοποθετηθούν για όσα τους κατηγορούν.

Οι απολογίες κράτησαν πάνω από 12 ώρες συνολικά ενώ η απόφαση των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών έγινε γνωστή αργά το βράδυ.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες για τους 8 συλληφθέντες αλλά και τους υπόλοιπους δύο που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι: εγκληματική ομάδα, κατ’ επάγγελμα τοκογλυφία και εκβιασμοί, παράνομη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητα (ξέπλυμα), για κώδικα anti-dopping, νόμοι περί όπλων.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα τοκογλυφίας στην Κρήτη

Σύμφωνα με το «cretapost», η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε πριν τρία χρόνια περίπου όταν ο 47χρονος «εγκέφαλος» μαζί με κάποιους από τους συλληφθέντες δημιούργησε την ομάδα.

Η ομάδα αυτή έρχονταν σε επαφή με επιχειρηματίες αλλά και απλούς πολίτες που είχαν οικονομικά προβλήματα και τους δάνειζε διάφορα ποσά με πολύ μεγάλο τόκο με χρήση γραμματίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αποπληρωμή γινόταν συνήθως με μετρητά ή «σπάσιμο» επιταγών ωστόσο στην περίπτωση που οι δανειζόμενοι δεν μπορούσαν να ξεχρεώσουν τότε τους εκβίαζαν με σοβαρές απειλές ώστε να τους αποπληρώσουν. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που η αποπληρωμή γινόταν με ενεχυρίαση πολυτελών αυτοκινήτων και εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.