ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στο εδώλιο και πάλι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας – Χωρίς την οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Η δίκη επαναλαμβάνεται με διαφορετική σύνθεση δικαστηρίου και νέους ενόρκους

Στο εδώλιο και πάλι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας – Χωρίς την οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, αναμένεται να καθίσει και πάλι μετά από σχεδόν τρία χρόνια, ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, προκειμένου να ξαναδικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου.

Η δίκη επαναλαμβάνεται με διαφορετική σύνθεση δικαστηρίου και νέους ενόρκους, μετά την άσκηση αναίρεσης της προηγούμενης απόφασης που έκανε δεκτή το Ανώτατο Δικαστήριο.

H δίκη ξεκινάει χωρίς να έχει κληθεί η μητέρα και η αδερφή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως λέει σε ανάρτησή της στο Facebook η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Περιμέναμε να κλητευθούμε εμείς και οι εντολείς μας, η μητέρα και η αδελφή του Αλέξανδρου, για την νέα δίκη. Με κατάπληξη ωστόσο πληροφορηθήκαμε, τυχαία, ότι η δίκη έχει προσδιορισθεί για σήμερα 11/5/2022, χωρίς να κλητευθούν ούτε η μητέρα και η αδελφή του Αλέξανδρου ούτε εμείς ως πληρεξούσιοι και αντίκλητοι δικηγόροι. […] Γύρω από αυτήν την υπόθεση εξακολουθούν να ενεργοποιούνται στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο μηχανισμοί υπόθαλψης του δράστη της δολοφονίας» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη απόφαση του το ΜΟΕ Λαμίας, είχε καταδικάσει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ωστόσο δεχόμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, η ποινή που του απαγγέλθηκε ήταν ποινή κάθειρξης 13 ετών, σπάζοντας τα ισόβια της πρωτόδικης απόφασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόφαση πάντως του δικαστηρίου δεν πρόκειται να ανακοινωθεί σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.