
Στον ανακριτή Κορίνθου οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα, ο ηγούμενος της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα μαζί με τον βοηθό του και άλλα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για αρχαιοκαπηλία.
Μάλιστα ο ηγούμενος κινήθηκε απειλητικά και εναντίον των δημοσιογράφων που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που είναι κακούργημα, υπεξαίρεση και παράλειψη δήλωσης μνημείου, κατοχή και εμπορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αντίτιμο που ζητούσε ο ιερωμένος για τις συνολικά 17 βυζαντινές εικόνες και τα δύο Ευαγγέλια – του 1737 και του 1761 – ήταν 200.000 ευρώ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον μια από τις εικόνες που ήθελε να πουλήσει ο ιερωμένος ήταν κλεμμένη από τη Σπάρτη.
Μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., έλεγχο για τα ευρήματα και την αξία τους διεξάγει και το υπουργείο Πολιτισμού.
Τι κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ.

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.