
Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες για την έκρηξη του βυτιοφόρου στον Ασπρόπυργο, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Η δίωξη αφορά, κατά περίπτωση, τα κακουργήματα της έκρηξης και του εμπρησμού από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο.
Παράλληλα, τους αποδίδονται και πλημμεληματικές κατηγορίες για βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια, καθώς και για μη λήψη και τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.
Με τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή ξεκινά η κύρια ανάκριση, η οποία αναμένεται να καθορίσει την έκταση των ποινικών ευθυνών στην υπόθεση.
Οι αρχές εξετάζουν αν οι ευθύνες περιορίζονται στους δύο κατηγορούμενους ή αν τα στοιχεία της δικογραφίας οδηγήσουν σε περαιτέρω διώξεις και άλλων προσώπων.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.