Στον Εισαγγελέα Ανηλίκων οι καταγγελίες για την ΜΚΟ Κιβωτό του Κόσμου – «Ανυπόστατα ψευδή» απαντά ο Πατέρας Αντώνιος

Τι δήλωσε η πρόεδρος της Κιβωτού μιλώντας για υποκινούμενες καταγγελίες

Στον Εισαγγελέα Ανηλίκων οι καταγγελίες για την ΜΚΟ Κιβωτό του Κόσμου – «Ανυπόστατα ψευδή» απαντά ο Πατέρας Αντώνιος

Στην Εισαγγελία Ανηλίκων περνά η εποπτεία της έρευνας για τις καταγγελίες σχετικά με περιστατικά ασέλγειας και κακοποίησης στην Κιβωτό του Κόσμου εν μέσω έντονων αντιδράσεων από την πλευρά του ιδρυτή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Πατέρα Αντώνιου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων μετά την κατάθεση του 19χρονου ο οποίος καταγγέλλει πως τόσο ο ίδιος όσο και δύο ακόμη νέοι, ένας ενήλικας και ένας ανήλικος, έχουν πέσει θύματα ασέλγειας από άτομα που υπηρετούν στην Κιβωτό. Ο καταγγέλλων «δείχνει» ως δράστη πρόσωπο με σημαντική θέση στην Οργάνωση το οποίο, μάλιστα, έδινε εντολές να κακοποιούνται και άλλα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, ο 19χρονος ανέφερε πως ένας φίλος του εκμυστηρεύθηκε ότι δύο άτομα που κατονόμασε, τον χτυπούσαν με ένα σίδερο στα καλάμια των ποδιών του, μέχρι που μάτωσε.

Ο ίδιος έχει αποκαλύψει, επίσης, πως κάποια παιδιά μεταφέρθηκαν από τη δομή της Καλαμάτας στην Αθήνα και επί ενα μήνα παρέμεναν κλειδωμένα σε δωμάτια όπου τους χτυπούσαν καθημερινά, παρουσία του στελέχους που κατονομάζει ως αυτόν που ασελγούσε σε βάρος του.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει τις τρεις περιπτώσεις ασέλγειας, των δύο ενήλικων και του ανήλικου, ενώ αναμένεται να καλέσει για κατάθεση 3-4 ακόμη παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί στην ΜΚΟ Κιβωτό του Κόσμου και φέρονται να έχουν πέσει θύματα άγριου ξυλοδαρμού από εργαζόμενους στην Οργάνωση.

Από την πλευρά του, ο πατέρας Αντώνιος πήρε θέση για όσα έχουν δει το “φως” της δημοσιότητας μέχρι στιγμής κάνοντας λόγο για ανυπόστατα ψεύδη.

“Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι αγανακτισμένος”, είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της ΜΚΟ Κιβωτού του Κόσμου.

“Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθένα χωρίς αποδείξεις και έλεγχο” τόνισε και ζήτησε σεβασμό, καθώς στην Κιβωτό του Κόσμου ζουν πολλά παιδιά.

Στην ΕΡΤ μίλησε και η πρεσβυτέρα η οποία τόνισε πως υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες και ότι τα παιδιά που μίλησαν στις Αρχές μπορεί να είναι υποκινούμενα.

“Ήθελα να σας πω κι εγώ κάτι, σαν πρόεδρος της Κιβωτού να εκφράσω την αγανάκτηση και τη λύπη του συμβουλίου μας. Αυτό το θέμα πήρε τόσο φοβερές διαστάσεις, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε κάτι. Την καταγγελία τη μάθαμε χθες το μεσημέρι από τα κανάλια”, σχολίασε.

“Είμαστε δύο άνθρωποι που δώσαμε τη ζωή μας, δουλεύουμε 25 χρόνια με παιδιά και κανείς δεν βρέθηκε να πει κάτι για εμάς. Οι δομές μας έχουν υποστεί ελέγχους από παντού. Είμαι αγανακτισμένη”, είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Όλα αυτά που βγαίνουν είναι ανυπόστατα. Βάλλεται ένας οργανισμός, επειδή κάποιο παιδί είχε την κακία να πάει να καταθέσει αυτό το πράγμα” συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι κάποια παιδιά εκδικούνται λόγω του ότι δεν τους επετράπη η παραβατική συμπεριφορά στην Κιβωτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.