Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Στους 3.000 οι λαθρομετανάστες που αποβιβάστηκαν στην Κρήτη από τις αρχές του έτους

Οι μετακινήσεις πληθυσμού από τη βόρεια Αφρική στην Ελλάδα συνεχίζεται κανονικά

Στους 3.000 οι λαθρομετανάστες που αποβιβάστηκαν στην Κρήτη από τις αρχές του έτους

Με μια αρνητική… πρωτιά κατέχει για το 2025 η Κρήτη, καθώς, σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα, είναι η περιοχή της χώρας με τις περισσότερες αποβιβάσεις λαθρομεταναστών από την αρχή του έτους, αφήνοντας πίσω περιοχές του Ανατ. Αιγαίου οι οποίες όμως και αυτές εξακολουθούν να δέχονται σημαντικό αριθμό αλλοδαπών στο πλαίσιο της πληθυσμιακής αλλοίωσης της χωράς.

Η δίοδος που άνοιξε από τα τέλη του 2023, με αφετηρία τις αφρικανικές ακτές και τελικό προορισμό τη Νότια Κρήτη και τη Γαύδο, αποδεικνύεται ιδιαίτερα «δημοφιλής» στους λαθρομετνάστες. Σύμφωνα, με τα στοιχεία των λιμενικών αρχών της Κρήτης, μέχρι και πριν από δύο ημέρες η περιοχή… υποδέχθηκε σχεδόν 3.000 αλλοδαπούς (πιο συγκεκριμένα, 2.958).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Ύπατης» του ΟΗΕ για τους «πρόσφυγες», την ώρα που τα νότια της χώρας «βομβαρδίζονται» από καραβιές, παρόλο που ακόμη οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές, η Σάμος αλλά και η Λέσβος, νησιά στα οποία οι βάρκες τα προηγούμενα χρόνια έφταναν κατά δεκάδες καθημερινά, βλέπουν με ανησυχία τις ροές να βαίνουν μειούμενες. Πιο συγκεκριμένα, στη Λέσβο μέχρι τις 20 Απριλίου είχαν αποβιβαστεί 1.336 αλλοδαποί , ενώ στη Σάμο 1.962.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της FRONTEX από τις αρχές του ε΄τους ε΄χουν μπει στη χώρα παράνομα πάνω από 10.000 λαθρομετανάστες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.