ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Σύλληψη 9 Αιγυπτίων για το ναυάγιο με τους παράνομους μετανάστες

Από το Τομπρούκ της Λιβύης ξεκίνησε το πλοίο

Σύλληψη 9 Αιγυπτίων για το ναυάγιο με τους παράνομους μετανάστες

Στη σύλληψη εννέα ατόμων αιγυπτιακής υπηκοότητας που φέρονται ως οι διακινητές των παράτυπων μεταναστών με αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες περί σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Στο μεταξύ με βάση νέα στοιχεία από την Αίγυπτο φαίνεται ότι ξεκίνησε το μοιραίο αλιευτικό και στη συνέχεια αφού έκανε στάση στη Λιβύη συνέχισε με προορισμό την Ιταλία, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας. Μάλιστα, το αλιευτικό έφυγε άδειο από την Αίγυπτο και πήρε τους μετανάστες από το Τομπρούκ της Λιβύης.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο επικεφαλής της Frontex, Χανς Λέιτενς βρέθηκε στο Λιμεναρχείο της Καλαμάτας προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαι εδώ για να κατανοήσω καλύτερα τι συνέβη και τον ρόλο της Frontex. Είμαι εδώ επίσης για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και τη βοήθειά μου στους Έλληνες συναδέλφους που έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να σώσουν ζωές» είπε ο κ. Λάιτενς . Όπως είπε η καρδιά του είναι με τα θύματα και τις οικογένειές του ενώ τόνισε ότι μόλις έμαθε για το δυστύχημα άλλαξε το πρόγραμμα του για να έρθει στην Καλαμάτα. «Είναι ένα φρικτό γεγονός», σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.