Συνελήφθη 44χρονος Ισραηλινός στο «Ελ. Βενιζέλος» με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Οι επιτήδειοι δελέαζαν τους πολίτες με την υπόσχεση απόκτησης μεγάλων κερδών στο πεδίο των εναλλακτικών επενδύσεων

Συνελήφθη 44χρονος Ισραηλινός στο «Ελ. Βενιζέλος» με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, την περασμένη Τρίτη (2/5) το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας τoυ Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ένας 44χρονος Ισραηλινός για τον οποίο είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απάτη μέσω υπολογιστή.

Ειδικότερα, ο 44χρονος αναζητείται από τις Ελβετικές Αρχές ως κατηγορούμενο μέλος εγκληματικού δικτύου που δραστηριοποιούταν σε διαδικτυακές επενδυτικές απάτες σε βάρος πολιτών κυρίως εντός Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι επιτήδειοι δελέαζαν τους πολίτες με την υπόσχεση απόκτησης μεγάλων κερδών στο πεδίο των εναλλακτικών επενδύσεων. Οι πολίτες αρχικά επένδυαν συνήθως μικροποσά και η εν λόγω επένδυση απέφερε κέρδη. Έπειτα συνέχιζαν τις επενδύσεις συνήθως με μεγαλύτερα ποσά, οι επιστροφές των οποίων δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Το εγκληματικό κύκλωμα φέρεται ότι ίδρυσε εταιρεία με έδρα το Κίεβο, η οποία λειτουργούσε ως κάλυψη σε ένα δαιδαλώδες δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών, μέσω του οποίου μεταφέρονταν τα χρηματικά ποσά που επένδυαν τα θύματα στις πλατφόρμες τους.

Αφού επιτυγχάνονταν η συγκάλυψη της προέλευσης των χρημάτων στο ανωτέρω δίκτυο, «ξέπλεναν» τα ποσά με τη βοήθεια κρυπτονομισμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.