ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα – Κατασχέθηκαν πάνω από 7 εκατ. λαθραία τσιγάρα

Τα μετέφερε εντός επικαθήμενου ψυγείου

Συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα – Κατασχέθηκαν πάνω από 7 εκατ. λαθραία τσιγάρα

Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, το απόγευμα της Παρασκευής 13 Μαΐου, προχώρησαν στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν.2960/2001).

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από λιμενικούς της Ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας, με τη συνδρομή της κινητής μονάδας X-RAY, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας και διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος, μετέφερε εντός του επικαθήμενου ψυγείου, με προκάλυμμα εμπόρευμα κατεψυγμένων ψαριών, 7.099.200 λαθραία τσιγάρα (354.960 πακέτα), τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των ανωτέρω κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται, κατόπιν έκθεσης του οικείου Τελωνείου, στο ποσό του 1.503.450,93€, ενώ από την ανάλυση των έως τώρα δεδομένων η υπόψη κατασχεθείσα ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, επρόκειτο να διατεθεί στις παράνομες αγορές κρατών-μελών της ΕΕ καθώς και του Ηνωμένου Βασιλείου, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους εγκληματικών δικτύων.

Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, με την συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η εν λόγω ποσότητα λαθραίων καπνικών προϊόντων, 240 φελιζόλ με αλιεύματα (τσιπούρες) συνολικού μεικτού βάρους 1.440 κιλών, το ανωτέρω Φ/Γ όχημα μετά του επικαθήμενου ψυγείου, το χρηματικό ποσό των 600,00€, τρεις (03) συσκευές κινητής τηλεφωνίας καθώς και ένα tablet, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, πρόκειται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.