ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Συνελήφθη ηγετικό μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης – Διέμενε σε υπερπολυτελή βίλα στη Βάρη

Τα κέρδη της οργάνωσης φέρεται να υπερβαίνουν το ποσό των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Συνελήφθη ηγετικό μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης – Διέμενε σε υπερπολυτελή βίλα στη Βάρη

Ηγετικό στέλεχος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οποία υπολογίζεται πως έχει αποκομίσει κέρδη από τις εγκληματικές δραστηριότητές της, που ξεπερνούν τα 21 δισ. δολάρια συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε περιοχή της Βάρκιζας!

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με σκοπό την έκδοση στις Αρχές της Μπολιβοριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της «Παράνομης κυκλοφορίας και εμπορίου στρατηγικών πόρων και υλικών», της «Εγκληματικής οργάνωσης» και του «Επιβεβαρυμμένου λαθρεμπορίου».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκδοθείσα ερυθρά αγγελία από την INTERPOL και με πληροφορίες από Αρχές του εξωτερικού, ο αλλοδαπός, υπήκοος Ιταλίας, ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς.

Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση, ως πραγματική ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιρειών, προμηθεύονταν δορυφορικούς αναμεταδότες και συσκευές αναγνώρισης, από αχρησιμοποίητα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια χωρών της Ασίας και τα τοποθετούσε σε πλοία ιδιοκτησίας της, τα οποία φόρτωναν προϊόντα πετρελαίου σε λιμάνια της Βενεζουέλας.

Στη συνέχεια, τα προαναφερόμενα δεξαμενόπλοια, που μετέφεραν προϊόντα πετρελαίου, απενεργοποιούσαν τα ως άνω συστήματα, προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να ιδιοποιηθούν το φορτίο, εξαπατώντας τους ναυλωτές.

Από τη δράση της η προαναφερόμενη Εγκληματική Οργάνωση αποκόμισε τεράστιο περιουσιακό όφελος, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές της «νόμιμης» ναυτιλιακής εταιρείας, όσο και το κράτος της Βενεζουέλας.

Σε δημοσιεύματα ιστοσελίδων του διαδικτύου, αναφέρεται ότι τα κέρδη της προαναφερόμενης Εγκληματικής Οργάνωσης, υπερβαίνουν το ποσό των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συλληφθείς είχε υπερπολυτελή βίο, διέμενε με την οικογένεια του σε αχανούς έκτασης πολυτελή βίλα στη Βάρη Αττικής, ενώ κινούνταν με υπερπολυτελή αυτοκίνητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.