ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνελήφθη Ρουμάνος τουρίστας που έκλεψε δύο μάρμαρα από την Ακρόπολη – «Δεν ήξερα ότι απαγορεύεται»

«Είχαν αποκολληθεί, δεν έκανα ζημιά»

Συνελήφθη Ρουμάνος τουρίστας που έκλεψε δύο μάρμαρα από την Ακρόπολη – «Δεν ήξερα ότι απαγορεύεται»

Το πρωί της Τρίτης (19/9), συνελήφθη ένας Ρουμάνος τουρίστας στην Ακρόπολη καθώς απέσπασε δύο μάρμαρα από τον αρχαιολογικό χώρο, δηλώνοντας αργότερα στην Ελληνική Αστυνομία, πως… δεν ήξερε ότι απαγορεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν η φύλακας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης εντόπισε τον τουρίστα στον Ιερό Βράχο, να έχει ακουμπήσει το χέρι του στο μνημείο των προπυλαίων.

Αντιλαμβανόμενη ότι κάτι δεν πάει καλά τον προσέγγισε και μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι στα χέρια του κρατούσε δύο μαρμάρινα κομμάτια από τον αρχαιολογικό χώρο.

Άμεσα τον οδήγησε στην είσοδο του χώρου, όπου και παρελήφθη από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών.

«Είχαν αποκολληθεί, δεν έκανα ζημιά», είπε στους αστυνομικούς

Ο άνδρας, ο οποίος τελικά συνελήφθη για διακεκριμένη κλοπή και παράβαση του νόμου «για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς πως δεν γνώριζε ότι πράξη του ήταν παράνομη και πως δεν είχε προκαλέσει καμία ζημιά στο μνημείο, αφού τα μάρμαρα είχαν αποκολληθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα μάρμαρα κατασχέθηκαν και εστάλησαν στην εφορία Αρχαιοτήτων για αρχαιολογική εκτίμηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.