ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συντριβή Antonov: Παραμένει αποκλεισμένη η περιοχή – Περιμένουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων

Δεν έχουν γυρίσει οι αγρότες στις καλλιέργειές τους μετά την πτώση του Antonov

Συντριβή Antonov: Παραμένει αποκλεισμένη η περιοχή – Περιμένουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων

Χωρίς αποτελέσματα για τα δείγματα που ελήφθησαν από νερό, χώμα και φυτά βρίσκεται ο δήμος Παγγαίου στην Καβάλα, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την πτώση του Antonov.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday.gr, παρά το γεγονός ότι ειδικοί επιστήμονες βρίσκονται διαρκώς σε ανοικτή γραμμή με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη και λοιπούς τοπικούς φορείς, προς το παρόν ουδείς μπορεί να έχει μία εικόνα, η οποία θα αποτυπώνει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Όπως εξηγεί ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης ήδη έχουν ληφθεί επιπρόσθετα δείγματα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία σύγκρισης με εκείνα που πάρθηκαν από τις πρώτες μέρες.

«Έχουν ήδη ληφθεί επιπρόσθετα δείγματα από αγροτεμάχια της ευρύτερης περιοχής τα οποία είναι άθικτα. Στόχος μας είναι να τα συγκρίνουμε με αυτά που έχουμε λάβει ήδη και έχουν σταλεί στο Γενικό Χημείο του κράτους στην Αθήνα, προκειμένου να δούμε σε βάθος αν υπάρχουν διαφορές στις εδαφικά στοιχεία, στο νερό ή στα φυτά», ανέφερε στο ThessToday.gr ο κ. Καλλινικίδης. Ο ίδιος συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι ενδεχομένως να παραλάβουν τα επίσημα αποτελέσματα από την Πολιτική Προστασία την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο είναι μια λεπτομερής διαδικασία που χρήζει τη μέγιστη σοβαρότητα ως προς την αντιμετώπισή της. «Θεωρώ ότι για να βρισκόμαστε στο στάδιο όπου περιμένουμε τις εξετάσεις, δεν νομίζω ότι θα μας ανησυχήσουν τα αποτελέσματα. Έως τώρα δεν έχουμε μια καθαρή εκτίμηση, ωστόσο δεν νομίζω να έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι επιβαρυντικό», τόνισε.

Δεν έχουν γυρίσει οι αγρότες στις καλλιέργειές τους μετά την πτώση του Antonov

Με γνώμονα την άμεση μεταφορά των δειγμάτων στο εργαστήριο από τις καλλιέργειες -κυρίως καλαμπόκι και ηλιάνθοι- οι τοπικοί φορείς αφουγκραζόμενοι παράλληλα την αγωνία των αγροτών, ζήτησαν από τους αρμόδιους τάχιστες εξετάσεις για τα αποτελέσματα, καθώς εγκυμονεί πλέον ο κίνδυνος να απορροφηθούν στις σοδειές άγνωστα στοιχεία που ενδεχομένως κοστίσουν ακριβά για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

«Η περιοχή είναι ακόμη οριοθετημένη με συρματόπλεγμα και μη προσβάσιμη για τους αγρότες. Μιλάμε για καλλιέργειες με καλαμπόκια και ηλίανθους, ωστόσο οι αγρότες αυτής της ζώνης προς το παρόν δεν έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους. Αυτό συμβαίνει επειδή ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απομάκρυνσης συντριμμιών και πυρομαχικών από τον πυρήνα της πτώσης αλλά και της ευρύτερης περιοχής», ανέφερε ο γενικός γραμματέας, με τον ίδιο να συμπληρώνει ότι βάσει χρονοδιαγράμματος, τα ειδικά κλιμάκια που έχουν αναλάβει την απομάκρυνση θα απασχολούνται για όλο τον Αύγουστο.

«Δεν υπάρχει ανησυχία» από την πτώση του Antonov

Στο ίδιος μήκος κύματος τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Παγγαίου, Φϊλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος μιλώντας στο ThessToday.gr επεσήμανε ότι η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία. «Δεν υπάρχει ανησυχία. Εμείς πιέσαμε για να έχουμε άμεσα τα αποτελέσματα, ωστόσο η εκτίμησή μας είναι ότι όλα εξελίσσονται ομαλά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Ζαλίδης, Καθηγητής Γεωπονίας ΑΠΘ είχε δηλώσει στο ίδιο μέσο ότι «ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί, δεν υπάρχουν δηλαδή αυτή τη στιγμή για την περιοχή ενδείξεις ότι τα πράγματα είναι τραγικά, είναι μια συνήθης περίπτωση, θα είναι μια συνήθης περίπτωση ρύπανσης βαρέων μετάλλων. Απλώς θα πρέπει να δούμε άμεσα τις ενέργειες. Δεν υπάρχει κίνδυνος στην περιοχή, ας καθησυχάσουμε τον κόσμο, είμαστε σε επαγρύπνηση όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.