ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νεκρός ο Έλληνας συντονιστής στην συντριβή του ελικοπτέρου στη Σάμο

«Ριπή ανέμου μας έφερε τούμπα» είπε ο Μολδαβός μηχανικός που διασώθηκε

Νεκρός ο Έλληνας συντονιστής στην συντριβή του ελικοπτέρου στη Σάμο

Νεκρός είναι ο Έλληνας που ήταν στο μοιραίο ουκρανικό ελικόπτερο που συνετρίβη στην θαλάσσια περιοχή έξω από τις ακτές της Σάμου.

Ο Έλληνας συντόνιζε την επιχειρησιακή δραστηριότητα του ελικοπτέρου έχοντας ρόλο συνδέσμου με το κέντρο επιχειρήσεων.

Ένας Μολδαβός που διασώθηκε υποστήριξε ότι «όταν κατέβηκαν να πάρουν νερό, μια ριπή αέρα χτύπησε το αεροσκάφος και τους έφερε τούμπα».

Ο ίδιος θυμάται ότι με την πρόσκρουση βγήκαν όλοι από το ελικόπτερο, αλλά μετά όπως ανέφερε τους έχασε.

Ο Μολδαβός μηχανικός ήταν ο πρώτος που εντοπίστηκε και διασώθηκε από τους άνδρες του Λιμενικού, μετά την πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα.

Παρουσίασε έντονα συμπτώματα υποθερμίας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σάμου, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκαν νεκροί οι δύο, ανάμεσά τους και ο Έλληνας, από τους τέσσερις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο που έπεσε στη Σάμο, ενώ επιχειρούσε στη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Παλαιοχώρι.

Ο δεύτερος νεκρός είναι ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης.

Αν και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από τους διασώστες, τελικά δεν κατέστη δυνατό να κρατηθούν στη ζωή. 

Αργά το βράδυ της Πέμπτης εντοπίστηκε σώος στην ξηρά το τέταρτο μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε το απόγευμα σε θαλάσσια περιοχή Πλάκα νοτιοδυτικά της Σάμου.

Πρόκειται για τον Μολδαβό πιλότο ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ρεύματα τον βοήθησαν να βγει κολυμπώντας στην ακτή της Πλάκας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά στη διερεύνηση του αεροπορικού δυστυχήματος, ο Αερολιμεναρχης Σάμου έχει ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών) για να προχωρήσει στη διερεύνηση των αιτιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.