ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Συντριβή ελικοπτέρου στη Σάμου: Απόστρατος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ο Έλληνας συντονιστής που σκοτώθηκε

Πώς συνετρίβη το ελικόπτερο στη Σάμο

Συντριβή ελικοπτέρου στη Σάμου: Απόστρατος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ο Έλληνας συντονιστής που σκοτώθηκε

Θλίψη προκαλεί η τραγωδία με το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mil Mi-8 στη Σάμο, το οποίο ήταν ενοικιαζόμενο και επέβαιναν σε αυτό τέσσερα άτομα ανάμεσά τους και ένας Έλληνας, ο 49χρονος Θεόδωρος Βλάχος, απόστρατος της Αεροπορίας Στρατού, συντονιστής μεταξύ του ελικοπτέρου και του του κέντρου αεροπυρόσβεσης, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός.

Όπως έχει αναφέρει το pronews.gr από χθες ο Έλληνας ήταν ο σύνδεσμος με το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής, του ουκρανικού ελικοπτέρου Mil Mi-8 το οποίο κατέπεσε στην θαλάσσια στην θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς, βόρεια του Παλαιοχωρίου κατά τη διάρκεια της υδροληψίας.

Ποιος είναι ο Έλληνας μεταφραστής που έχασε τη ζωή του

Ο Έλληνας που ανασύρθηκε νεκρός είναι ο 49χρονος Θεόδωρος Βλάχος, ο οποίος ενεργούσε ως μεταφραστής για τις ανάγκες συντονισμού ανάμεσα στους χειριστές του ελικοπτέρου και στο κέντρο της πυροσβεστικής.

Ήταν απόστρατος της Αεροπορίας Στρατού και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ηλικίας 16 και 10 ετών.

Τα καλοκαίρια συνήθιζε να εργάζεται στα ελικόπτερα. Η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του έχουν βυθιστεί στο πένθος, ενώ η σύζυγός του είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ο αδερφός του αδικοχαμένου Θ. Βλάχου, ο οποίος είναι στρατιωτικός, μίλησε στον Alpha και είπε ότι «έφυγε υπηρετώντας το καθήκον». Όπως εξήγησε, ο αδερφός του, ήταν ένας άνθρωπος με αυταπάρνηση, ενώ κάθε χρόνο, συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών και ειδικά στο νησί της Σάμου, όπου γνώριζε πολύ καλά τη μορφολογία του.

Πώς συνετρίβη το ελικόπτερο στη Σάμο

Το ελικόπτερο επιχειρούσε στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Σάμο, στον Αγιο Μηνά, που καίει μέχρι και σήμερα.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο ώρα 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55.

Σε κάποια στιγμή, ενώ έκανε υδροληψία στη θάλασσα βόρεια του Παλαιοχωρίου, μια ριπή ανέμου το χτύπησε, οι κλυδωνισμοί από τα κύματα ήταν μεγάλοι . Στο σημείο εκείνη τη στιγμή έπνεαν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi-8 που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς και έχει φτάσει επίσης ένας σκάφος του Λιμενικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι 4 επιβαίνοντες βρέθηκαν στη θάλασσα. Όπως είπε ένας από τους διασωθείς και οι τέσσερις κατάφεραν να βγουν από το ελικόπτερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.