ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα… γούστα των διαρρηκτών: Τι προτιμούν να κλέβουν – Το νου σας σε αυτά τα αντικείμενα

Ποια αντικείμενα πρέπει να προσέξετε περισσότερο

Τα… γούστα των διαρρηκτών: Τι προτιμούν να κλέβουν  – Το νου σας σε αυτά τα αντικείμενα

Οι διαρρήκτες όταν «ανοίγουν» ένα σπίτι αρπάζουν ό,τι βρουν και να φεύγουν γρήγορα.

Πιστεύετε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ από το 2019 πέτυχαν ή απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές;

  • Πέτυχαν (5%, 697 Votes)
  • Απέτυχαν (90%, 13.876 Votes)
  • Μέτρια αποτελέσματα (4%, 690 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 117 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.380

Loading ... Loading ...

Όσο περισσότερο μένουν σ’ ένα σπίτι, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνουν αντιληπτοί -και κάπως έτσι ο μέσος χρόνος ληστείας είναι γύρω στα 10 λεπτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γι’ αυτό και τα πράγματα που κλέβουν, παίζουν τεράστιο ρόλο στον συνολικό χρόνο που χρειάζονται για να τελειώσουν τη «δουλειά» τους. Μην εμμένετε σε «εμβληματικές» περιπτώσεις ληστειών που βλέπετε στις ειδήσεις -είναι σπάνιες. Οι περισσότερες είναι μικροκλοπές. Έτσι, μεγάλα αντικείμενα όπως οι τηλεοράσεις και οι επιτραπέζιοι υπολογιστές είναι δύσκολο να μεταφερθούν και ακόμη πιο δύσκολο να κρυφτούν. Οι περισσότεροι διαρρήκτες προτιμούν μικρά αντικείμενα που μπορούν να μεταφερθούν και να πουληθούν εύκολα.

  • Γιατί κλέβει κάποιος; Προφανώς για τα λεφτά. Τα μετρητά είναι το πρώτο πράγμα που αναζητούν. Πού τα αναζητούν; Η κύρια κρεβατοκάμαρα είναι το δωμάτιο όπου οι περισσότεροι άνθρωποι κρατούν τα τιμαλφή τους, γι’ αυτό είναι συνήθως η πρώτη στάση κάθε διαρρήκτη. Ψάχνουν για μετρητά στα ντουλάπια, στα συρτάρια, κάτω από το στρώμα, παντού.
  • Όλοι, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των διαρρηκτών, γνωρίζουν ότι τα κοσμήματα και τα ακριβά ρολόγια έχουν μεγάλη αξία μεταπώλησης. Τα κοσμήματα και τα ρολόγια είναι ακριβά, μικρά και μεταφέρονται εύκολα, και έτσι είναι δύο από τους πιο αγαπημένους στόχους των διαρρηκτών. Πού ψάχνουν; Τα κοσμήματα που φοράμε καθημερινά, συνήθως τα φυλάμε σε κάποιο συρτάρι ή σε έπιπλο της κρεβατοκάμαρας. Αν, λοιπόν, έχετε πολύ ακριβά κοσμήματα, φροντίστε να τα κλειδώνετε κάπου αλλού.
  • Αντί να επιλέγουν μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως τηλεοράσεις και pc, οι διαρρήκτες επιλέγουν μικρότερα ηλεκτρονικά, όπως laptops, κονσόλες παιχνιδιών και tablets. Πού ψάχνουν: Τα παιδικά υπνοδωμάτια είναι συχνά… χρυσωρυχεία όπου οι διαρρήκτες είναι βέβαιο ότι θα βρουν μικρά ηλεκτρονικά είδη και μικροσυσκευές. Άλλα μέρη είναι τα υπνοδωμάτια και το γραφείο του σπιτιού.
  • Ο εθισμός στα ηρεμιστικά και σε διάφορα φάρμακα είναι διαδεδομένος και το παράνομο εμπόριο συνταγογραφούμενων φαρμάκων τα έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για τους διαρρήκτες. Πού ψάχνουν; Αν πιστεύετε ότι οι διαρρήκτες δεν θα τσεκάρουν το μπάνιο σας, κάνετε λάθος. Κι αυτό γιατί εκεί κρατούν τα φάρμακά τους οι περισσότεροι άνθρωποι. Άλλα μέρη που μπορεί να κοιτάξουν είναι τα ντουλάπια και οι πάγκοι της κουζίνας.
  • Τα επώνυμα ρούχα και τα αξεσουάρ είναι ακριβά και μπορούν εύκολα να ξαναπουληθούν σε μεγάλη τιμή. Έτσι, τσάντες, φορέματα, παπούτσια και γούνες είναι κύριοι στόχοι τους. Πού ψάχνουν; Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να κρατήσετε κλειδωμένα τα ακριβά ρούχα σας και τα παπούτσια σας; Μάλλον καθόλου. Οι περισσότεροι τα κρατάμε μαζί με άλλα ρούχα και αξεσουάρ στην κύρια ντουλάπα. Δεν θα έπρεπε.
  • Μετά από μια διάρρηξη είναι πολύ πιθανό να δείτε ότι λείπουν τα κλειδιά του σπιτιού ή του αυτοκινήτου σας. Πολλοί διαρρήκτες είναι γνωστό ότι κλέβουν τα κλειδιά που μπορούν να βρουν είτε για να τα πουλήσουν σε «συναδέλφους» τους είτε για το ενδεχόμενο να σας ξαναεπισκεφθούν. Πού ψάχνουν; Συνήθως, τα αφήνουμε σε κάποιο έπιπλο κοντά στην είσοδο. Έτσι είναι εύκολο να τα βρουν, αλλά εξίσου εύκολο είναι να μην τα αφήνουμε εκεί, αλλά κάπου περισσότερο προφυλαγμένα.
  • Με την τεχνολογική πρόοδο έχουν αποκτήσει μεγάλη αξία και τα προσωπικά δεδομένα. Οι διαρρήκτες αναζητούν έγγραφα όπως ενημερώσεις από τράπεζες, διαβατήρια, γενικώς έγγραφα. Πού ψάχνουν; Τέτοιες προσωπικές πληροφορίες μπορούν εύκολα να βρεθούν στο γραφείο σας, σε κάποιο τραπεζάκι του σπιτιού, στο γραμματοκιβώτιό σας. Έχουν αναφερθεί περιστατικά στα οποία οι διαρρήκτες έχουν ψάξει και τα σκουπίδια για να βρουν τέτοια έγγραφα.
  • Τελευταίο (και κάπως παράξενο) έπαθλο: τα τρόφιμα. Αν βρουν κάτι που τους αρέσει στην κουζίνα σας, θα το πάρουν. Φυσικά, κλέβουν και ό,τι αλκοολούχο τούς κάνει εντύπωση. Φαίνεται ότι το κάνουν μάλλον για πλάκα ή μόνο αν δεν έχουν βρει αρκετά άλλα πράγματα αξίας. Πού ψάχνουν; Στην κουζίνα προφανώς και στο σαλόνι.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.