ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες της Emirates και σήμερα

Απογειώθηκε δυο ώρες μετά από την προγραμματισμένη πτήση

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες της Emirates και σήμερα

Μετά από ταλαιπωρία περίπου 24 ωρών οι επιβάτες της πτήσης της Emirates αναχώρησαν από το Ελ.Βενιζέλος με προορισμό τη Νέα Υόρκη την ώρα που ο άνθρωπος που αναζητούνταν ως ύποπτος από στις αρχές μετά από ειδοποίηση της CIA ήταν στο σπίτι του στην Αθήνα.

Η πτήση της Emirates ήταν προγραμματισμένη να φύγει από το Ελ.Βενιζέλος στις 5.20 το απόγευμα της Παρασκευής (11.11.2022)  ωστόσο τελικά το αεροπλάνο απογειώθηκε δέκα λεπτά πριν από τις 7 με την ταλαιπωρία των επιβατών να συνεχίζεται.

Οι επιβάτες βίωσαν δραματικές ώρες, με τον φόβο και την αγωνία να κυριαρχεί, καθώς ειδοποιήθηκαν πάνω από την Ιταλία ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα. Ξαφνικά διακόπηκε το ίντερνετ στην πτήση με τον πιλότο να τους ανακοινώνει ότι γυρίζουν πίσω.

Οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές και στο αεροπλάνο επικράτησε ένας πανικός, ενώ ακούγονταν και φωνές από κάποιους επιβάτες και ρωτούσαν επίμονα τα μέλη του πληρώματος για το τι πραγματικά συμβαίνει. Το μυαλό κάποιων πήγε στην αεροπειρατεία…

Ο άνθρωπος τον οποίο έψαχναν ήταν τελικά ένας Τούρκος ο οποίος ζει στην Αθήνα και σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά ήθελε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ προκειμένου να δει την οικογένειά του.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης με την μια πτήση της Emirates που είχε αναχωρήσει από το Ελ.Βενιζέλος να είναι ήδη στον αέρα πάνω από την Σαρδηνία και με τελικό προορισμό τη Νέα Υόρκη. Η δεύτερη πτήση της Emirates που δεν είχε αναχωρήσει ακόμα για Ντουμπάϊ ελέγχθηκε δεν βρέθηκε τίποτα και αναχώρησε τελικά με μικρή καθυστέρηση.

Μετά από έρευνα αποδείχθηκε ότι ο συγκεκριμένος άνδραςδεν είναι φανατικός ισλαμιστής αλλά απλός οπαδός του μεγάλου εχθρού του Ταγίπ Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κυνηγημένος από τον Ερντογάν, είχε έρθει εδώ εξόριστος με την οικογένειά του την γυναίκα του και το παιδί του κι επιδίωκε να πάρει βίζα για τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η γυναίκα του και το παιδί του είχαν ήδη πάρει βίζα εδώ και μήνες και είχαν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ. Οπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος συγκεκριμένος άνθρωπος είχε διαπιστωθεί ότι δεν είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και δεν θα μπορούσε να μεταφέρει εκρηκτικά με τους τόσο αυστηρούς και πολλαπλούς ελέγχους που γίνονται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Δεν ήταν καν στην λίστα επιβατών. Και δεν θα μπορούσε να είναι καθώς δεν είχε βίζα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο είχε αλλάξει δυο σπίτια εδώ στην Αθήνα και είχε κάνει αίτημα για βίζα η οποία εκκρεμεί, αλλά το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές. να σημειωθεί ότι ο Τούρκος ήταν στο σπίτι του στην Αθήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.